Samsungy Galaxy A v roce 2020? Nabídnou teleobjektivy a vysoká rozlišení

5
Samsungy Galaxy A v roce 2020? Nabídnou teleobjektivy a vysoká rozlišení
  • Většina telefonů bude vybavena teleobjektivem
  • Vrcholný Galaxy A91 má oslnit pětinásobným bezztrátovým zoomem
  • I nejlevnější Galaxy A21 má nabídnout ultraširokoúhlý objektiv

Samsung v roce 2019 ve velkém rozšířil řadu Galaxy A, která se rozprostírá napříč celým portfóliem. Prodejní úspěchy po celém světě ukazují, že to byl rozhodně dobrý tah, a nově tak prosakují informace, na co se jihokorejský výrobce hodlá zaměřit v roce 2020. Hlavní roli budou hrát fotoaparáty a vysoká rozlišení hlavních snímačů. Chystané kousky pro příští rok si můžeme pro zjednodušení rozdělit do tří kategorií.

Samsung Galaxy A 2020

Nejlepší kousky

V této kategorii se bude nacházet zejména Galaxy A91. Ten má oslnit 108megapixelovým fotoaparátem, tento čip mimochodem Samsung představil před několika dny. Sekundární fotoaparát má mít 16 megapixelů a pořizovat ultraširokoúhlé záběry. Vítanou novinkou bude 12megapixelový teleobjektiv s možností pětinásobného bezztrátového zoomu. Partu uzavře senzor ToF. O něco níže má stanout Galaxy A81 se 64megapixelovým hlavním fotoaparátem a stejným osazenstvem v případě teleobjektivu a ultraširokoúhlého objektivu. Ani u něj nebude chybět senzor ToF.

Velmi slušnou nabídku přinese též Galaxy A71, který má disponovat 48megapixelovým hlavním fotoaparátem. Ani jemu nebude chybět ultraširokoúhlý objektiv, tentokrát už jen se 12 megapixely. Teleobjektiv s 12 megapixely už bude nabízet jen dvojnásobný bezztrátový zoom.

Zlatá střední cesta

Potěšující zprávou je, že i ve střední třídě je očekáváno významné vylepšení. Galaxy A61 nabídne 48megapixelový fotoaparát, 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 10megapixelový teleobjektiv s možností dvojnásobného zoomu. Zde již Samsung bude lehce šetřit a namísto senzoru ToF nasadí jen 5megapixelový fotoaparát pro práci s hloubkou ostrosti. Velmi podobně na tom bude Galaxy A51. 32megapixelový hlavní fotoaparát doplní 12megapixelový ultraširokoúhlý snímač a 12megapixelový teleobjektiv s možností dvojnásobného přiblížení.

Základní modely

U základních kousků se již uživatelé, očekávaně, budou muset obejít bez teleobjektivu. Galaxy A41 má mít 24megapixelový hlavní fotoaparát, 8megapixelový ultraširokoúhlý objektiv a 5megapixelový snímač pro práci s hloubkou ostrosti. Obdobně na tom bude i Galaxy A31: pouze s 16megapixelovým hlavním fotoaparátem, respektive Galaxy A21 s 12megapixelovým.

V tuto chvíli jde samozřejmě o nepotvrzené informace.

Diskuze ke článku
Lukáš
V této třídě nelze dát do telefonů tři a více foťáků bez kompromisů v kvalitě. Takže to pravděpodobně dopadne jak u Galaxy a9.
Absolut NoFak
To je pořád málo. Ještě bych dělal varianty jako A570 bez NFC, A571 s NFC a takhle varioval různé funkce, aby si lidi mohli opravdu vybrat.
Pesedm
Teleobjektivy :))
Eedx
A kolik jich zase bude?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze