Samsung zastavil prodej Ativ Tabu - zatím jen v Německu

Operační systém Windows RT se skutečně nesetkává s velkou popularitou. Samsung musel dokonce sáhnout k nečekanému kroku - prozatímně stopnul prodej tabletu Ativ Tab, který je jako zatím jediný ze Samsung zařízeních vybaven právě OS Windows RT.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský




O tom, že Samsung váhá s prodejem Ativ Tabů v USA už nějakou dobu víme a nyní jsme se dozvěděli pravděpodobně hlavní důvod onoho vyčkávání. Samsung Ativ Tab s Windows RT se totiž v Evropě sektává víceméně s odmítáním ze strany zákazníků. Svědčí o tom zejména konec prodeje Ativ Tabu v největší evropské ekonomice - Německu.

Okamžitě poté, co se vyrojily informace, jejichž zdrojem je německý server Mobile Geeks, se začalo spekulovat ohledně toho, jaké země budou následovat. Právě redaktoři serveru Mobile Geeks kontaktovali zastoupení Samsungu na právě probíhajícím veletrhu CeBIT v Hanoveru a dočkali se zajímavé odpovědi: Korejská společnost jednoduše nevidí v Německu prostor pro zařízení s operačním systémem Windows RT.

Se zájmem budeme sledovat, jak se zastoupení jihokorejské společnosti zachová dále a jestli se tento zákaz dotkne i zákazníků v České republice.

Zdroj: MobileGeeks