Samsung Z2 s Tizenem oficiálně: 4palcový displej, LTE a nízká cena

4

Samsung dnes představil další přírůstek do řady smartphonů s operačním systémem Tizen. Opět se jedná o základní model, který nabídne 4palcový WVGA displej, 5Mpx fotoaparát, čtyřjádrový procesor a hlavně podporu LTE. Novinka by se měla prodávat za nízkou cenu, konkrétně 2 000 Kč včetně DPH.

Samsung rozšiřuje plejádu telefonů s Tizenem a představil model Z2. Ten se po vzoru svých příbuzných řadí spíše k základním smartphonům, což dokazuje i funkční výbava. U Samsungu Z2 se můžete těšit například na 4palcový WVGA displej, který ocení především příznivci menších smartphonů. O výkon se bude starat čtyřjádrový procesor s taktem 1,5 GHz, paměť RAM dosahuje hodnoty 1 GB. Interní paměť 8 GB neurazí, v této třídě se jedná o standard, potěší však slot pro paměťové karty do velikosti až 128 GB.

TIP: Zamíří OS Tizen mezi vlajkové lodě? Chystá se Samsung Z9

Samsung Z2

Integrovaný fotoaparát s rozlišením 5 Mpx bude sloužit především na momentky, stejně jako sekundární VGA kamera nad displejem. Kapacita baterie 1 500 mAh zřejmě bude dostatečná, vzhledem k nižšímu výkonu by novinka měla nabídnout až dvoudenní výdrž. Velkým benefitem modelu Z2 je přítomnost LTE Cat 4. V této třídě se jedná doslova o unikum, novinka je navíc první z řady Tizen, která čipem LTE disponuje. Z doprovodných funkcí můžeme zmínit podporu OTG.

Samsung Z2 se bude prodávat ve třech barevných variantách (černá, vínová, zlatá) zpočátku pouze na indickém trhu, a to za cenu něco málo převyšující 70 dolarů, tedy 2 000 Kč včetně DPH.

Technické parametry Samsung Z2

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × ? mm, ? g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT PLS, 4" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx, LED dioda
Chipset, GPU: ano
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: ?
Datové funkce5G: ?, LTE: 100 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ne
Operační systémTizen
Akumulátor1 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostzáří 2016, 2 000 Kč

Zdroje: gadgets.ndtv.com, pocketnow.com