Samsung vykázal rekordní čtvrtletí, slušně se daří také divizi mobilů

5
Samsung vykázal rekordní čtvrtletí, slušně se daří také divizi mobilů
  • Jihokorejská společnost má za sebou další rekordní čtvrtletí
  • Segment mobilních telefonů zaznamenal menší pokles
  • Dařilo se především modelům ze střední a nižší třídy

Jihokorejský Samsung dnes vydal své finanční výsledky za třetí čtvrtletí roku 2017 a opět lámal rekordy, neboť vykázal provozní zisk ve výši 13 miliard dolarů. To představuje meziroční nárůst o 179,4 % při meziročním srovnání. Dařilo se především segmentu s paměťovými čipy pro servery a také mobilní telefony dalších výrobců. Celkové příjmy za uplynulé čtvrtletí činily 54,9 miliard dolarů a čistý zisk vystoupal na 1 miliardu dolarů, což představuje nárůst o 89 % ve srovnání s loňským třetím čtvrtletí.

V oblasti IM, kam spadají také mobilní telefony či tablety, zaznamenal Samsung ve třetím čtvrtletí tržby ve výši 24,5 miliardy dolarů a provozní zisk 2,9 miliardy dolarů, což je pokles o 18,9 % ve srovnání se stejným obdobím v loňském roce. Důvodem snížení je dle výrobce vyšší prodej modelů z především střední a nižší třídy, kde Samsung nemá takovou marži. Konkrétní prodejní čísla k dispozici nejsou, ale dle výrobce se dodávky zvýšily. Dařilo se telefonům z řady Galaxy J (2017) a také novému Galaxy Notu8. Ve čtvrtém čtvrtletí pak jihokorejský výrobce očekává další navýšení dodávek smartphonů.

Zdroj: news.samsung.com

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Jsou to hezké výsledky,nicméně se domnívám,že ted to není tak podstatné proti příštímu roku,kde Samsung představí Nový Model S9- S9 Plus-tam se bude v tržbách lámat chleba,nebot Nejsem příznivcem odstranění Jacku a to by mohlo spoustu zájemců odradit-považuji to za Nesmysl a hodně to ovlivní Moje rozhodnutí-Koupit S9 či nikoliv
haha
Mara Studna: prosím tě ještě nikdo neřekl že bude pryč tak nemel kraviny

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze