Samsung v tichosti odhalil nový model Galaxy On5

16

Zcela novou řadu zakládá jihokorejský Samsung. Přivítejte nový Galaxy On5, který míří cenou mezi low-endy, avšak výbava může překvapit. Novinka vás totiž bude lákat na pětipalcový HD displej, podporu sítí LTE či dvou SIM karet, čtyřjádrový procesor nebo 8megapixelový fotoaparát s podporou záznamu FullHD videa.

Aktualizováno o informace o dostupnosti

Samsung Galaxy On5

Novinek od Samsungu je každý měsíc hned několik a ani desátý měsíc v tomto roce není výjimkou. V naprosté tichosti se totiž představil zcela nový Samsung Galaxy On5. Jde vůbec o první model z nové řady Galaxy On, a tak poměrně překvapí, že jej Samsung nepodpořil žádnou akcí ani tiskovou zprávou. Novinka se jednoduše objevila mezi ostatními modely na oficiálních stránkách výrobce.

Na první pohled se Samsung nesnažil tuto řadu nějak zásadněji odlišit od zbytku svého portfólia. Osvědčený a léty prověřený design bude patrně fungovat i tentokrát. Tloušťka modelu je příjemných 8,5 milimetrů a hmotnost 149 gramů. Novinka se řadí po bok mnoha telefonů s pětipalcovými displeji a HD rozlišením, jehož nasazení chválíme. V útrobách se nachází čtyřjádrový procesor s taktem 1,3 GHz a 1,5 GB RAM. Interní paměť se svými 8 GB nepřekvapí a je rozšiřitelná paměťovými kartami. Operačním systémem bude Android, nicméně Samsung tají jeho verzi. Předpokládáme však, že půjde o verzi 5.1 Lollipop.

Žádná překvapení nepanují ani kolem fotoaparátů, kde Samsung zadní stranu osadil 8megapixelovým fotoaparátem, zatímco čelní kamerka disponuje 5megapixelovým rozlišením. Nový model si dále poradí se dvěma micro SIM kartami a baterie s kapacitou 2 600 mAh působí nadějně. I mezi low-endy již pronikla technologie LTE a nechybí ani v tomto případě. Dodejme, že můžete počítat s podporou všech u nás využívaných pásem.

Samsung Galaxy On5 by měl debutovat na indickém trhu, kde by se jeho cena měla pohybovat v přepočtu kolem 3 500 Kč. Jak nám však potvrdilo české zastoupení Samsungu, model Galaxy On5 není určen pro evropské trhy a neobjeví se proto ani u nás.

Technické parametry Samsung Galaxy On5

Kompletní specifikace
Konstrukce142,3 × 72,1 × 8,5 mm, 149 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 5" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetCPU: 4×1,3 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, ?

Zdroje: samsung.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
ET
Nechtěl by mobil vyrábět mobily na zakázku? Bylo by to jednodušší než mít 1000 produktových řad
Shogun
Radsej nech sa sustredia na aktualizaciu svojich minulorocnych a tohtorocnych highend zariadeni.
Chrlia taketo krámy po ktorych ani pes nestekne a majitelia S6 a S5 budu cakat na MM do buducich vianoc.
V. K.
V. K.
Je to v podstatě J5.
Maroš
Ďalšia rada? Ne, ďakujem

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze