Samsung v příštím roce nasadí pokročilé 3D rozpoznání obličeje

22
Samsung v příštím roce nasadí pokročilé 3D rozpoznání obličeje
  • Samsung možná brzy opustí technologii skenování oční duhovky
  • Naopak díky svému patentu nasadí propracované 3D rozpoznání obličeje a gest
  • Dle aktuálních informací půjde o nejpokročilejší technologii v telefonech

V dnešní době se v telefonech rozmohla populární funkce, pomocí které jej odemknete rozpoznáním obličeje. Každý výrobce k této funkci však přistupuje jinak. Levné smartphony spoléhají pouze na čelní fotoaparát, který jde snadno oklamat. Například iPhone X od Applu jej doplňuje speciálními senzory pro 3D skenování obličeje. Samsung se v posledních letech spoléhá na funkci skenu oční duhovky, která je s každým novým modelem spolehlivější a svižnější. Zdá se však, že ji Samsung považuje za překonanou a v dohledné době ji nahradí.

Samsung

Uniklý patent, podaný již v roce 2014, ukazuje vlastní řešení Samsungu na 3D rozpoznávání obličeje. Založeno bude samozřejmě na čelní a sekundární kamerce, která bude snímat kontury obličeje, okolní světlo a také oči uživatele. Telefon bude monitorovat i odstín vámi vrhaný a kombinace všech dat teprve zpřístupní telefon pouze jeho majiteli. Současně mají být v přípravě i různá gesta, kdy vás telefon bude sledovat. Očekává se také možnost sledování pohybu vašich očí nebo práce v prostředí s nedostatkem světla.

Poprvé by Samsung měl novou technologii rozpoznávání obličeje nasadit v řadě Galaxy S10, případně ve skládacím modelu Galaxy X. V obou případech bychom se měli dočkat zkraje příštího roku. Pakliže se vše podaří tak, jak má, můžeme očekávat velmi pravděpodobně nejpokročilejší technologii, která bude současně vynikat i rychlostí.

Diskuze ke článku
T.
Na S10 (nebo jak se to bude jmenovat) se opravdu těším. Už S9+ je takřka dokonalý telefon.
Newek23
To je ta technologie, která je podle zdejší android komunity u Apple iPhone X úplně k ničemu? Az když to nasadí Samsung, tak se na to řešíte? Úsměvné :-)
Mara Studna
Mara Studna
S9 Plus vlastním od Dubna a rozhodně to dokonalý telefon není-i on má své mouchy.Jedna z nich je následující-pokud neprovádíte pravidelné čištění telefonu a natočíte video,tak Vám vypadává či praská,nebo se zalehne-jako když Vám nateče do ucha voda-pravý kanál a tento problém byl u S7,S7 Edge,S8 Plus a i nyní u S9 Plus.Stabilizace je roztřepaná,takže z touto sračkou končím a nikde se o těchto problémech nemluví,aby se náhodou Samsung nekritizoval-to by byl průser.kdyby tohle vyšlo najevo u tak drahého telefonu-že?
Ondrej
Uživatelovi oči. Opravdu?
Pytomcy.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze