Samsung Ultra 5,9 a 10,9: nejtenčí dvojice na světě

1

Samsung se chystá na únorovém veletrhu v Barceloně představit další zástupce své supertenké série telefonů s názvem Ultra Edition. Bude mezi nimi nejtenčí telefon na světě s tloušťkou pouhých 5,9 milimetru a také 10,9 mm tenký vysouvací model.

Samsung Ultra 5,9

Nejzajímavější novinkou je model 5,9, jehož název již prozrazuje, že se jedná o nejtenčí telefon na světě. Se svými 5,9 milimetry je tak o celý centimetr tenčí, než model X820, který drží žezlo nejtenčího telefonu nyní (přečtěte si recenzi 6,9 mm tenkého Samsungu X820).


Samsung Ultra 5,9

Kvůli minimální tloušťce nepřinese novinka podporu paměťových karet nebo sítí 3.generace, další výbava je však špičková. Na šířku orientovaný displej s rozlišením 320 x 240 bude při těchto rozměrech opravdu velmi jemný. Do tenké placky se vešlo i 80MB vnitřní paměti, Bluetooth s A2DP, výstup pro sluchátka i na televizi a dokonce také fotoaparát s rozlišením 3,2 Mpx. Kolem něj je telefon o něco tlustší a nemůže se tak pochlubit "tloušťkou" 5,9 mm po celé délce. I tak je však v části s modulem fotoaparátu tenčí, než současný model X820.


Živé fotografie

Samsung Ultra 5,9 bude představen v polovině února na veletrhu 3GSM v Barceloně. S největší pravděpodobností se bude prodávat i u nás.

Samsung Ultra 10,9

Druhým připravovaným telefonem je vysouvací model, známý prozatím pod názvem 10,9. I u něj tento údaj značí tloušťku a stane se tak nejtenčím vysouvacím telefonem na světě. Oproti předchůdci, modelu D840, tak v pase ubral přesně milimetr. Oproti námi testovanému a známějšímu modelu D900 je dokonce o více než 2 milimetry.


Samsung Ultra 10,9

Výbava modelu 10,9 je podobná jako u nejtenčího 5,9. Displej s rozlišením 240 x 320 bodů je však postaven klasicky na výšku, 80MB vnitřní paměti je možné dále rozšířit paměťovými kartami microSD. Jedná se o triální GSM telefon s podporou GPRS a EDGE, se sítěmi 3.generace si bohužel neporadí. Z další výbavy lze zmínit Bluetooth s A2DP, TV out a 3,2 Mpx fotoaparát.

Také vysouvací model 10,9 bude nejdříve oficiálně představen na veletrhu v Barceloně v polovině února, na jaře se pak dostane na trh. Je pravděpodobné, že se bude prodávat také v České republice, stejně, jako jeho předchůdci.

Tip: přečtěte si recenzi 6,9 mm tenkého Samsungu X820
Tip: přečtěte si recenzi 12,9 mm tenkého Samsungu D900