Samsung ukázal Youm: ohebné a zakřivené displeje jsou za dveřmi

Všichni jsme čekali, že Samsung v Las Vegas ukáže jak daleko pokročil s technologií flexibilních displejů a tajně věřili, že nějaký produkt už je velmi blízko výroby. Naše očekávání se naplnilo přesně napůl.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Martin Straka

 

Samsung opravdu předvedl jak je s technologií Youm daleko, ale zatím se jedná o prototypy zařízení nebo displejů. I tak je pokrok viditelný a úžasný. Samsung ukázal plně ohebný displej v akci, kdy na displeji probíhalo přehrávání videa.

youm_2
úžasná demonstrace ohebného displeje v podání firmy Samsung

Další novinkou byl již skoro hotový návrh nového telefonu, který měl na jedné straně zahnutý displej, který mohl nezávisle na prostředí zobrazovat různé informace nebo sloužit k ovládání telefonu.

samsung-youm-prototipo-6
prototyp telefonu se zahnutou stranou

Samsung se čím dál tím více blíží finalnímu výrobku a my jen doufáme, že to bude v nejbližších letech, kdy desetipalcové tablety budeme nosit v náprsní kapse saka vzhledem k možnostem, které tato technologie dovoluje. Ostatně koukněte se na prezentaci firmy Samsung, kde je kompletní technologie Youm představena.

Jakou představu o zařízení budoucnosti máte vy? Jaký koncept by se Vám nejvíce zamlouval? Podělte se s námi o své vize v komentářích.

a pro inspiraci ještě jedna úžasná "reklama na budoucnost" s "vystřelovacím" tabletem