Samsung tiše představil Galaxy Tab A (2016): elegantní základ

6

Velmi tiše, bez jakéhokoli rozruchu představil jihokorejský výrobce další generaci Galaxy Tab A. Novinka pro rok 2016 snoubí typicky elegantní design, nízkou tloušťku a základní výbavu čítající 7palcový displej, čtyřjádrový procesor a 1,5 GB RAM. Menším zklamáním pak může být pouhých 8 GB vnitřního úložiště, které ale můžete navýšit za pomoci microSD karet.

Samsung přišel s novým modelem Galaxy Tab A pro rok 2016. Rozhodně se nejedná o nadupané monstrum, ale spíš o 7palcový základ pro surfování na internetu. I tak ale Samsung nezapřel svůj designový jazyk, který rok od roku nabývá dospělejšího vzezření. Nový Galaxy Tab A nabízí rozlišení pouze 1 280 × 800 pixelů, což je o něco méně, než na co jsme poslední dobou zvyklí od výrobců, kteří nás rozmazlují i QHD displeji na menších úhlopříčkách. K běžnému užívání to ale bude stačit, nicméně při bližším pohledu již budou jednotlivé pixely patrné.

Samsung Galaxy Tab A (2016)

Tělo tabletu je tvořeno z plastu a pod zadním krytem se ukrývá 4 000mAh baterie. Ta by měla přístroj, vzhledem k rozlišení displeje, držet při životě poměrně dlouhou dobu. Uvnitř se o chod stará čtyřjádrový procesor s taktem 1,3 GHz s menší 1,5GB operační pamětí pro základní chod aplikací. Nevýhodou by mohlo být úložiště o kapacitě 8 GB, které ale jistě nebude dostačovat.

TIP: Testujeme špičkový Samsung Galaxy S7: průběžně aktualizovaný blog

Zbývající parametry už nejsou nijak překvapivé. Zadní fotoaparát s rozlišením 5 megapixelů bohužel postrádá přisvětlovací LED diodu, a tak se jedná jen o nouzovku. Přední kamerka s 2 megapixely pak poslouží při videohovorech. Jako operační systém budeme muset prozatím oželet Android Marshmallow a spokojit se se starším Lollipopem.

Cena je prozatím neznámá, ale prozatím se spekuluje o cenovce 169 euro, což je po přepočtu asi 4 500 Kč.

Technické parametry Samsung Galaxy Tab A (2016)

Kompletní specifikace
Konstrukce186,9 × 108,8 × 8,7 mm, 283 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 7" (1 280 × 800 px)
Fotoaparát5 Mpx,
ChipsetCPU: 4×1,3 GHz
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostduben 2016, 3 999 Kč

Zdroje: samsung.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
tmaska
No , ani se nedivim ze v tichosti . ( 4500 kc )
Proto7
"Elegantný základ" ktorý Samsung opakuje už asi 4roky po sebe. Na jednej strane robia špičkový hardware na druhej strane predávajú v nižšej a strednej triede stále tu istú výbavu len v inej krabičke za veľmi vysoké ceny. Človeku je z toho občas na.....
Drak203
ZA 2.500,- možná ... SRY ;-)
Standa
Pár měsíců a bude zas v Kauflandu v akci za 129 € jako vždycky. Kdo to potřebuje nebo chce si radši počká. Já si vystačím s telefonem resp. dvěma no

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze