Samsung stanovuje maximální cenu autorizovaných mimozáručních oprav

6
Samsung stanovuje maximální cenu autorizovaných mimozáručních oprav
Fotografie: Martin Pultzner, mobilenet.cz
  • Samsung Electronics Czech and Slovak stanovil výši maximálních cen za mimozáruční výměny displejů na svých chytrých telefonech z důvodu rozbití
  • Rozhodl se tak na základě mnohých případů, kdy majitelé chytrých telefonů značky Samsung využili služby neautorizovaných servisů namísto autorizovaných servisních center, čímž kvůli neautorizovanému zásahu do zařízení ztratili zákonem stanovenou dvouletou záruku.

Často k nám přicházejí zákazníci, kteří si dali vyměnit displej v neautorizovaném servisu v domnění, že ušetří a myslí si, že autorizovaný servis je zbytečně předražený,“ uvedl Jan Procházka, šéf servisních center Samsung Electronics Czech and Slovak, a zároveň dodal: „Neautorizovaný servis nemusí disponovat originálními díly, často nemá kvalifikované techniky, kteří jsou vyškoleni výrobcem, neznají správné postupy a technické specifikace a taktéž nemají dostatečné technické vybavení. To vše může způsobit poškození zařízení, omezení funkcí, případně i následnou ztrátu záruky z důvodu neautorizovaného zásahu do zařízení.

Důvodem stanovení maximálních cen na výměnu LCD displejů prémiových chytrých telefonů je také skutečnost, že rozbitý displej je nejčastější opravou, se kterou se uživatelé setkávají. Samsung proto připravil speciální ceník Max Price na mimozáruční opravy rozbitých LCD displejů pro prémiové výrobky Samsung Galaxy S8, S8+, Note 8, S9, S9+ a Note 9. Zavedením tohoto ceníku Samsung garantuje maximální cenu oprav LCD displejů v rámci svých vybraných autorizovaných zákaznických center.

Zákazníci se mohou v důsledku regionálních rozdílů u zákaznických center setkat i s nižší cenou, Samsung nicméně garantuje cenu maximální. Garance maximální ceny se týká pouze opravy displeje, v případě kombinované mimozáruční opravy více závad jsou ostatní závady účtovány dle ceníku daného autorizovaného zákaznického centra, která vždy poskytnou pouze originální náhradní díly Samsung, aby nedošlo ke znehodnocení zařízení a nehrozily poruchy, jako je ztráta odolnosti vůči vodě.

Ceník Max Price výměny LCD displeje:

Model Max. cena
Galaxy S8 6 754 Kč
Galaxy S8+ 7 341 Kč
Galaxy S9 6 773 Kč
Galaxy S9+ 7 389 Kč
Galaxy Note8 7 349 Kč
Galaxy Note9 7 349 Kč

Zákaznická centra Samsung se nacházejí v Praze, Brně, Ostravě a Liberci. V případě, že má uživatel mechanicky poškozený mobilní telefon a nemá čas cestovat do servisu, může využít služby Moje Galaxy, která se postará o jeho vyzvednutí, opravu a následné vrácení.

Diskuze ke článku
Andrej
Veľmi lacné a kvalitné služby mimozáručných opráv - tu by sa mohlo Apple učiť. Jeho swap program, kde pri úplnej prkotine zaplatíte vždy akoby ste rozbili celé zariadenie sa na toto ani omylom nechytá.
PavelD
Neni uz lepsi si za ty prachy kouit uplne novy telefon? Sice Android stredni tridy, ale telefon s plnou zarukou na 2 roky. No, proti gustu.....
loko
včera jsem se koukal tak z nudy na bazoš a těch rozbitých S8iček je tam jak hub po dešti. Není nad telefon ze skla že...
A obecně co mi vadí je, že nejde vyměnit poze digitizer(neboli dotykovou vrstu), která se na rozdíl od displeje rozbije mnohem časěji a cenově vyjde na pár korun. Nicméně díky tomu jak to má Samsung řešené, vymění pouze s celým displejem, tudíž 6000+

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze