Samsung bude údajně dodávat SuperAmoled displeje pro Huawei

27

Korejská média přinesla velmi zajímavou zprávu, ve které se hovoří o tom, že divize Samsung Display bude dodávat SuperAmoled panely, které vídáme především v přístrojích Samsung, čínskému Huawei. Poprvé použity by přitom měly být v novém Nexusu, který údajně připravuje právě čínský obr.

Samsung Galaxy S6 edge
Dočkáme se brzy SuperAmoled panelů i v zařízeních Huawei?

Zpráva přímo tvrdí, že Samsung již začal Huawei dodávat zkušební vzorky svých SuperAmoled displejů a očekává se, že dojde v nadcházejících měsících k výraznému zvýšení dodaných panelů. Drtivou většinu displejů, které produkuje divize Samsung Display, přitom Samsung využívá u vlastních telefonů. Sice už spolupracoval s „menšími značkami“, jako je Meizu, ovšem partnerství s Huawei by mělo být výrazně důležitější. Hlavně díky tomu, že Huawei je třetím největším výrobcem smartphonů na světě.

Spekuluje se také o tom, že prvním telefonem, kde Huawei použije SuperAmoled displej od Samsungu, bude Huawei Nexus, který by měl nabídnout 5,7palcový panel s rozlišením 2 560 × 1 440 pixelů.

Zdroje: sammobile.com, technews.tw

Diskuze ke článku
Carlos
Skoda :D Dalsi znacka kterou kvuli tomu nekoupim :)
Edie
Co mate vsichni proti amoledu? Dyt se na ty "vyblity" ipska kolikrat neda koukat..bud je to sedy nebo fialovy
Ondra
Myslom, ze to dramatizujete. Mel jsem Lumii 800, ted jsem ji po letech dal O2 za slevu 1000,-. Displej vypadal normálně. Teď máme Lumii 930 od začátku prodeje, taky ok. Životnost mobilu je kratší, než displeje. Mám i např. Z3 Compact, iPhone 5 a L640. Amoled určitě není nutnost, ale vypadá pěkně.
Lukáš
Safra, takže další omalovánky mezi výrobci. Vždyť i výrobci co osazují amoledy dávají do nastavení možnost stáhnout ty nerealné barvy a trochu je přiblížit realitě. Krásně je to vidět na fotkách, ty jsou na amoledech nekoukatelné, potom se člověk diví až to vidí na pc co to vlastně vyfotil, trochu přeháním, ale amoled nikdy, to je regulérní klamání očí. No a neduh v podobě vypalování displejů si už zažít nechci, tohle bohužel nikdy neodstraní, vypalování je u těchto displejů realita, neboli vlastnost. Huaweii jen to ne!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze