Samsung si patentoval notebook s tabletofonním dockem

3

Některé patenty různých výrobců vypadají občas dosti prazvláštně, typickým příkladem je nejnovější patent Samsungu. Ten si patentoval notebook, ve kterém je umístěn dock pro vložení tabletofonu. Ten bude moci do notebooku přenášet a sdílet různá dat, kontakty a nabídne i další možnosti. Objeví se toto řešení také v praxi?

Při pohledu na nový patent od Samsungu vyvstává otázka, jestli to výrobce opravdu myslel vážně. Na druhou stranu ale: proč ne? Nový patent od společnosti Samsung ukazuje možnost, jak do „klasického“ notebooku zakomponovat také tabletofon, a to díky docku umístěnému v prostoru nad klávesnicí. Takový smartphone bude moci být vybaven jak operačním systémem Android, tak ale i Tizenem. V tomto ohledu je dobré slyšet, že s Tizenem Samsung i nadále počítá. Samotný notebook by měl disponovat operačním systémem Windows.

patent

A k čemu je vlastně tento „transformer“ režim dobrý? Samsung si představuje mnoho věcí, jak by šel vložený tabletofon využít. Tak například rychlé připojení k internetu skrze datové sítě, dotykový displej pak bude moci nahradit funkci chytrého touchpadu s podporou různých gest, například gesta zvětšení. Samozřejmostí je sdílení různých dat mezi oběma zařízeními, zde už se meze nekladou.

Na patentové ukázce je dobře vidět, jakým platformám Samsung věří. Samozřejmě Androidu a Tizenu, který dosazuje do svých mobilních telefonů, ale také operačnímu systému Windows na tabletech a noteboocích. Bez zajímavosti jistě není také fakt, že Samsung požádal o udělení patentu již ve třetím čtvrtletí roku 2014, schválen mu však byl až nyní. Líbilo by se vám uvedení tohoto patentu do běžné nabídky?

Zdroje: sammobile.com, fonearena.com, patentlymobile.com

Diskuze ke článku
Vojtěch Vincze
Vojtěch Vincze
Nápad dobrý. Taková evoluce od ASUS Padfone, kde byl ten telefon nutný k fungování. Tady by sloužil k rozšíření o další funkce..
Jirka.S
Úplná blbost, už vidím jak ten telefon bude poškrábaný, touchpad nad klávesnici nesmysl po ergonomické stránce, spojit se dá pohodlně bezdrátově s wp. Nevidím ani jeden důvod a výhodu pro takovéto řešení. Další blbost má které se Samsung napadli cenu čtyřicet tisíc pokud to vyrobí. A to nemluvím o tom jak by pp pár zasunutí vypadal ten jejich slavní edge.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze