Samsung představil i tablety Ativ Smart PC a Ativ Smart PC Pro

Společnost Samsung včera odhalila zbrusu nový klan zařízeních založených na OS Windows 8, včetně dvou Win 8 tabletů Ativ Smart PC a Smart PC Pro. Oba tablety by měli být přímou konkurencí pro tablety ASUS Vivo.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Samsung Ativ Tab

Jako první si představíme zástupce klasické řady tabletů - tablet Ativ Tab. Jedná se o tablet klasické konstrukce, které možná v budoucnu budeme vídat čím dál tím méně. Tablety, jak se zdá podle všech výrobců, přecházejí na směr, který naznačil Asus svým Transformerem a prakticky všichni výrobci tak představují hybridní tablety s možností připojit dokovací klávesnici. Ale pojďme se vrátit k Ativ Tabu...

samsung-ativ-tab-pr

Jak jsme již řekli, jedná se o tablet klasické konstrukce s operačním systémem Windows 8 RT a to naznačuje i přítomnost ARM platformy, kterou v tomto případě zastává zatím nespecifikovaný dvoujádrový procesor s taktem 1,5 GHz. Pro hladký běh operačního systému a uložení všech aplikací se bude starat 2GB RAM a vnitřní pamět o velikosti 32 nebo 64GB. Pro natáčení a samozřejmě focení svých vzpomínek je možnost použít zadní 5MPx fotoaparát a přední 1,9 MPx webkameru.

Tablet má, již dnes standardní, LCD displej o velikosti 10,1 palce s rozlišením 1366x768 bodů, což je vcelku zklámání proti konkurenci. Ativ Tab se ale rozhodně nemá za co stydět co se týká další výbavy jako microSD slot, NFC, WiFi, Bluetooth 4.0 či microHDMI výstup. Výborná je také kapacita baterie, která je 8200 mAh, což zřejmě zaručí tabletu opravdu výbornou výdrž.

Samsung Smart PC a Samsung Smart PC Pro

11,6 palcový Samsung ATIV Smart PC a Smart PC Pro nabízejí  výpočetní výkon moderního počítače ve spojení s nejnovějšími Windows 8. Nabízejí také odnímatelné klávesnice a jsou jakýmsi kompromisem mezi notebookem a tabletem. Oba modely poskytnou multitouch displeje s podporou rozeznání až 10 současných prstů a také užitečné dotykové pero S Pen. ATIV Smart PC Pro je tlustý 11,89 mm bez klávesnice a a nabízí obrazovku s rozlišením 1366 x 768 pixelů. Běžet na něm budou Windows 8 RT.

Zařízení s názvem Pro se bude mimo jiné spoléhat na výkonný dvoujádrový procesor Intel Core i5, 4 GB paměti RAM, Intel HD Graphics, 2 stereo reproduktory, 5 megapixelový fotoaparát, zadní 2 megapixelovou kamerku a baterii o kapacitě 47 Wh zaručující 8 hodinovou výdrž. Ukládání dat bude mít na starost SSD disk o kapacitě 256 GB. Na tabletu budou běžet klasické Windows 8 a jak je vidět, budeme muset přijmout větráček.

DSC_0315 DSC_0318

Samsung ATIV Smart PC Pro


Samsung Smart PC, který by měla jít do prodeje již 26. října nabídne Intel Atom procesor založený na technologii Clover Trail, 2 GB RAM, 128 GB EMMC interní paměti,  Wi-Fi, zadní 8 megapixelový fotoaparát, přední 2 MPx webkameru a baterii, která udrží tablet v chodu dlouhých 13,5 hodiny.

DSC_0315 DSC_0318

Samsung ATIV Smart PC

Víme, že Samsung Smart PC bez přídomku Pro by měl být k dispozici už 26. října za 649 dolarů bez přídavné klávesnice, cena s externí klávesnicí by měla být 749 dolarů. Kdy se začne prodávat Ativ Smart PC Pro zatím není jisté, ale jeho cena by se měla vyšplhat na 1 119 dolarů.

Zdroj: Endgadget