Samsung oznámil 10 miliónů prodaných kusů Galaxy Note 3

13

Jestli něco mohou ostatní výrobci Samsungu závidět, tak to je marketing a s ním spojená prodejní čísla. Korejské společnosti se totiž opravdu daří a prodává jeden telefon za druhým. Statistiky prodejů modelu Galaxy Note 3, které zveřejnil sám Samsung na svých stránkách, nás v tom jen utvrzují.

Ať už jste fanoušky, nebo odpůrci této značky, popularitu Samsungu upřít nelze. Ten totiž zveřejnil statistky prodejů tabletofonu Note 3, který mimochodem zahájil prodej teprve 25. září, a čísla jsou to věru zajímavá. Za první měsíc se prodalo 5 milionů kusů, to ale mohla mít na svědomí velká kampaň výrobce, kdy ke každému kusu v některých zemích přidával chytré hodinky Galaxy Gear zdarma jako dárek. Jenže ani v druhém měsíci na trhu prodeje nepolevily a je vidět, že na velký displej a špičkové specifikace zákazníci slyší.

Oficiální fotografie úspěšného Notu 3

TIP: přečtěte si naší recenzi Samsungu Galaxy Note 3

Za listopad Samsung stihl prodat dalších pět milionů zařízení, Note 3 tak předstihl svého předchůdce, jelikož první generace se prodalo 10 milionů po devíti měsících, druhé po čtyřech. Pokud také pokukujete po tomto obrovi, nechte si nasadit brouka do hlavy. Nová generace vlajkové lodi, Galaxy S5, by totiž měl být představen již za několik málo měsíců a kromě o něco málo lepších specifikací, by měl nabídnout například kovové tělo či 16megapixelový fotoaparát. Zde to již bude na osobních preferencích, někdo může vyžadovat větší displej, jinému může více vyhovovat luxusnější kovové zpracování. A co vy, vlastníte již Galaxy Note 3, nebo čekáte na Galaxy S5? O vaše názory se s námi podělte v diskuzi pod článkem.

Technické parametry Samsung Galaxy Note 3

Kompletní specifikace
Konstrukce151,2 × 79,2 × 8,3 mm, 168 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,7" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 128 × 3 096), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 800 MSM8974, CPU: 4×2,3 GHz, GPU: Adreno 330
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor3 200 mAh, bezdrátové nabíjení: ano (nutno dokoupit kryt)
Dostupnostzáří 2013,

Zdroje: gsmarena.com, androidbeat.com, samsungtomorrow.com

Diskuze ke článku
MTA
Pěkné číslo, já jej mám také, ale nyní mám zapůjčenou Lumii 1520 a lituji vyhozených peněz. Samsung vypadá jako plastová hračka pro děti, opoti Nokii je neplynulý, display, zvuk,foťák prostě vše špatně.
Jediné plus je stylus. Bohužel, člověk si uvědomí až když má s čím porovnat, ale faktem je, že Lumia je telefon co do kvality a výbavy o třídu výše..
gejza
vlastnim note 3 a som naprosto spokojny ,skoda ze je to plastove .zase ale cakam na SGH S5 dufam ze to bude mat kovove telo ,alebo to bude tak spracovane ak kozena krit na note 3 ...... no neham sa prekvapit.
ingi88
Taky už nějaký ten pátek Note vlastním a jsem velice spokojený uživatel. Pravda, za touchwiz by samsung semtam zasloužil pěstí, ale jinakje to špičkový, skvěle vybavený a rychlý mobil, na kterém android funguje skvěle (v poslední době mi nahrazuje PC, které nemám momentálně k dispozici jak pracovně, tak i multimediálně). Přecházel jsem právě z Nokie L920 a L925, jednou bych se možná rád vrátil k WP, ale zatím Nokie bohužel neuvedla žádné pro mě vhodné zařízení.
Jinak Note v černé barvě je skvěle zpracován a "plasťák" absolutně nevadí - drtivá většina lidí, co ho vzala do ruky byla nadšená ze zadního krytu a zpracování celkově...
Co je pro mě hodně velké zklamání je foťák a to co z něj leze mi kolikrát přijde jako z kalkulačky... Za tyhle peníze je foťák opravdu propadák...
No, doufám, že Notu Samsung podrží cenu aby se dal dobře prodat i za nějaký čas...
Antonin Panek
Antonin Panek
Já už roky čekám, kdy udělají 4,3" telefon, který nebude očesanou verzi top modelu..ale naopak bude obsahovat pořádný HW, velkou baterii, špičkové funkce, skvělé rozlišení a cenově bude cca do 12tis.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze