Samsung otevře snímač otisků u Galaxy S5 prstů pro vývojáře

7

Samsung teprve předevčírem představil svou novou vlajkovou loď a proto je o ní slyšet opravdu hodně. Mezi často skloňovanými novinkami je i čtečka otisků prstů, která se nachází v domovském tlačítku. Samsung u ní zvolil jiný přístup než konkurenční Apple a vývojáři k ní budou mít přístup.

Nový Samsung Galaxy S5 je evolucí staršího Galaxy S4. Jednou z větších inovací je nasazení čtečky otisků prstů, kterou Samsung po vzoru Applu implementoval do domácího tlačítka pod displejem. Apple však svou čtečku střeží sám pro sebe a pouze pro vlastní účely. To Samsung bude otevřenější.

Samsung Galaxy S5

Jihokorejský výrobce totiž oznámil, že čtečku otisků prstů otevře skrze speciální API pro všechny vývojáře aplikací třetích stran. Stalo se tak pouhé dva dny po představení novinky a zároveň se značným předstihem vůči datu zahájení prodeje samotného telefonu. Vývojáři tedy budou moci čtečku plně využívat ke všem úkonů, ať k potvrzení přihlášení, či případným dalším kontrolám ve svých aplikacích. Čtečka otisků prstů tak bude u Galaxy S5 velmi užitečná a nebude omezena pouze na odemykání a potvrzení nákupu aplikací jako u Applu. Samsung se přesto dušuje, že data o samotném otisku prstů se k třetím stranám nedostanou, aplikace dostane pouze potvrzení, zda se autentifikace podařila, nebo ne.

Zdroje: techcrunch.com

Diskuze ke článku
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
nedobre rozhodnutie, pretoze to aplikacie budu vyuzivat a ukladat ich a niekto to moze zneuzit, dalsia chyba zo strany samsungu
David Vavrečka
David Vavrečka
Mě celá ta móda s používáním otisků prstů místo hesla přijde jako naprostá ptákovina, kterou někdo v budoucnu nepěkně zneužije. Pokud se to ale někomu líbí, proč ne...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze