Samsung možná chystá 11 palcový tablet s „Retina“ displejem

3

Megalománský soudní spor mezi Samsungem a Applem trvá už nějakou dobu a na veřejnost prosáklo již mnoho zajímavých informací i připravovaných produktů výrobce. Do stejné kategorie se nyní řadí i dokument, který pojednává o vývoji 11,8 palcového tabletu s displejem s vysokým rozlišením a podporou LTE.

Tablet je Samsungem kódově označen „P10“ a podle uniklých dokumentů nabídne celou řadu chuťovek. Tím máme na mysli například LTE či jedenáctipalcový displej s rozlišením 2560 × 1600 pixelů s hustotou 256 pixelů na palec. Tím chce samozřejmě Samsung přímo konkurovat Applu a jeho nové generaci iPadu, jehož displej s vysokým rozlišením Apple marketingově označuje Retina.

Samsung je navíc jedním z největších světových dodavatelů LCD a AMOLED panelů, takže má rozhodně smysl okořenit řadu Galaxy Tab i něčím vyspělejším, než displeje, které v současné době série používá.

Z našeho dřívějšího zpravodajství znáte i další úniky, jako jsou připravované smartphony se systémem Windows Phone 8 či desítky návrhů a kreseb přístrojů z portfolia výrobce.

Zdroje: news.cnet.com