Samsung Galaxy Z Fold2 v redakci! Jaké jsou naše první dojmy?

aktualizováno o video
Samsung Galaxy Z Fold2 v redakci! Jaké jsou naše první dojmy?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Pant u druhé generace Foldu působí mnohem jistěji
  • Vnější displej pokrývá takřka celou čelní plochu zařízení
  • Ohebný displej má větší užitnou plochu, na čemž se podílí i moderní průstřel

Pokud máte slabost pro ohebné displeje, ale příliš neholdujete véčkové konstrukci, jistě vaší pozornosti neunikl nový Samsung Galaxy Z Fold2. Jaké jsou naše první dojmy?

Samsung Galaxy Z Fold2 v redakci: Klenot dozrál (první dojmy)

Začněme hlavním displejem, jenž vyrostl ze 7,3 na 7,6 palců a nově se chlubí 120Hz obnovovací frekvencí. Ta je na první pohled znát, vše působí mnohem plynuleji, avšak ještě víc na nás zapůsobila absence nevzhledného výřezu, který u původní generace zabíral podstatnou část obrazovky. Řešení v podobě Infinity-O průstřelu je o mnoho praktičtější, i přestože otvor pro selfie kamerku není natolik miniaturní jako například u Galaxy Note20 Ultra. Další podstatnou změnou je nasazení technologie Ultra Thin Glass, tedy extrémně tenké skleněné vrstvy, díky které je displej krásně rovný a měl by být také odolnější. Menší rýha uprostřed pochopitelně stále zůstává, avšak i ta na nás působí subjektivně lépe, jinými slovy méně rušivě.

Velké změny se odehrály také u vnějšího displeje, který nově vyplňuje v podstatě celou čelní plochu. I zde se v průstřelu Infinity-O schovává selfie kamerka. Všimli jsme si také, že pravý okraj obrazovky je mírně zaoblený a na displeji je již od výrobce nainstalovaná fólie.

Za zmínku stojí rozhodně také samotný pant, který Z Fold2 víceméně převzal od véčka Z Flip. V rozmezí 75 až 115 stupňů jej lze používat v takzvaném „Flex“ režimu, kdy se displej nezaklapne, ale zůstane v rozevřeném stavu. Telefon tak poslouží zároveň jako stojánek (při pořizování časosběrného videa či prohlížení obsahu na YouTube) a navíc tento režim využívají mnohé aplikace – například fotoaparát. Rovněž mezera v oblasti pantu se zdá být (v zavřeném stavu) o něco menší. Uvnitř byly nasazeny malé štětečky, které sofistikovanou konstrukci chrání před prachem a nečistotami.

Novinka se na našem trhu bude prodávat za 55 tisíc korun v černé a bronzové variantě. Dodejme ještě, že ve stylové krabičce již nenajdete bezdrátové sluchátka, nýbrž pouze drátovou alternativu od AKG (společnost spadá pod Samsung) zakončenou USB-C. Dále zde můžete natrefit na 25W napájecí adaptér a kabel USB-C/USB-C. V brzké době pro vás připravíme podrobnou recenzi i další dojmy z používání.

Technické parametry Samsung Galaxy Z Fold2

Kompletní specifikace
Konstrukce159,2 × 68 × 16,8 mm, 282 g, konstrukce: rozevírací, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 7,6" (2 208 × 1 768 px)
Fotoaparát12 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 865+, CPU: 1×3,1 GHz + 1×2,42 GHz + 6×1,8 GHz, GPU: Adreno 650
PaměťRAM: 12 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnostzáří 2020,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze