Samsung Galaxy S8 by měl nakopnout VR, nabídne 4K displej

25

Vlajková loď jihokorejského Samsungu na sebe vždy strhne veškerou pozornost. A velmi pravděpodobně nejinak tomu bude i zkraje příštího roku, kdy dorazí Galaxy S8 a přinese nekompromisní výbavu v čele s duálním fotoaparátem a 4K displejem.

Samsung logo

Přečtěte si: Recenze Samsung Galaxy S7 – člen ligy výjimečných

Do představení Samsungu Galaxy S8 zbývá minimálně více než půl roku, avšak první spekulace se již objevují. Očekává se například navýšení rozlišení samotného displeje. Ačkoliv jde pro někoho o holý nesmysl, pro Samsung jde o klíčový parametr. Jelikož bude Galaxy S8 opět využíván pro virtuální realitu, je nutné rozlišení navýšit. Příští model by tak měl operovat se 4K displejem, konkrétní rozlišení by mělo činit 3 840 × 2 160 pixelů. Na displeji tuto hodnotu patrně nikdo nepozná, citelné zlepšení se však projeví právě při virtuální realitě.

TIP! Uchvátí nejen Galaxy S8: Na MWC 2017 připravuje Samsung smartphony s flexibilními displeji

Vyšší rozlišení si však zákonitě řekne o větší přísun energie a bude otázka, jak se Samsung popasuje s baterií. V případě procesoru se však zlepšení dočkáme, a to nejen výkonově. Předpokládá se nasazení Snapdragonu 830, který bude vyráběn 10nm technologií, což znamená další úsporu cenné energie. Poslední informací, o které se spekuluje, je fotoaparát. Samsung by měl totiž nasadit na zadní straně duální fotoaparát. Navíc by si jej měl vyrobit sám, konkrétně společnost Samsung Motors (SEMCO), a bude velmi zajímavé sledovat, jaké výsledky s ním výrobce dokáže vyprodukovat.

Zdroje: wccftech.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
xzajt
Počkám, jak se k tomuto tématu vyjádří skutečný odborník, Absolon Novak a poté se budu rozhodovat.
Xzeit
No to jsem sám zvědavý, co Samsung Galaxy S8 přinese nového. Duální fotoaparát? Jsem zvědav, jakým způsobem ho tedy využijí, jelikož mě ani v jednom případě (LG G5, Huawei P9) nepřesvědčil a místo druhého modulu, tam mohlí dát raději jeden a pořádný. Myslím, že by udělali lépe....a nebo k diodám přidat xenonový blesk.
Readytogo
Ja by so radsej ocenil takyto titulok: "Galaxy s8 bude mat 7000 mAh bateriu, ktoru do plna nabijete za 70 minut".
All mobile
All mobile
Možná by mohlo být zajimavé kdyby SAMSUNG vyráběl 2 varianty, např. s 3000mAh a 5500mAh baterií. Zajímali by mě prodejní výsledky..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze