Samsung Galaxy S7 edge proti iPhonu 6s Plus v testu odolnosti

75

Videa s testy odolnosti všech možných technologických novinek jsou jedny z nejsledovanějších na poli technologií. Tentokrát proti sobě stojí dva supertelefony – nový Samsung Galaxy S7 edge a Apple iPhone 6s Plus. Jak tedy dopadl souboj velikánů?

Na internetu se objevilo zajímavé video, které odhaluje fyzickou odolnost dvou špičkových zařízení. Jedním z nich je nový Samsung Galaxy S7 edge, proti kterému se postavil iPhone 6s Plus. Oba telefony měly stejné podmínky a ve videu se simulovaly běžné situace, jako je pád z kapsy na roh zařízení. V tomto testu jasně zvítězila novinka od Samsungu, která po pár ladných otočkách utrpěla pouze lehké odřeniny. iPhone skončil se značnou promáčklinou.

TIP: Recenze Apple iPhone 6s Plus – Překvapující v mnoha ohledech

TIP: První dojmy ze Samsungu Galaxy S7? Naprostá špička

Pády na zadní stranu zařízení zvládly oba telefony bez větších poškození, a to platí i o pádu na displej. Aktér ale postupně přitvrzoval a zvedl laťku o půl metru, aby nasimuloval pád například při telefonování. iPhone 6s Plus se tohoto úkolu tentokrát zhostil lépe a až na pár malých oděrek odešel z tohoto souboje bez větších poškození. Zadní strana Samsungu Galaxy S7 edge už ale zátěž nevydržela a na skle se objevily značné praskliny. To telefonu neprospělo ani při dalším pádu, kdy zadní sklo dalo telefonu definitivní vale, a část se rozletěla po místnosti. Na to, jak test dále pokračoval, se můžete podívat na videu, a pokud máte přebytečných 50 tisíc korun, můžete si i vy vyzkoušet, co dva supertelefony vydrží.

Zdroje: phonearena.com, youtube.com

Diskuze ke článku
Honza7521
Ale no tak, pochybuji, že by se tak někdo choval ke svým penězům. Ten to test smrdí jak 14 dní nošená ponožka. To zase vymyslel nějaký milovník jablečného štrůdlu. Srovnávat celokovovou konstrukci se zaoblenou skleněnou. Fuj.
Hexagon
Tak ten test o niecom hovori,ale take rychle zavery by som z toho nerobil. Jednak telefon za 20 000 nikdo nebude hadzat a pravdepodobne si ho da aj do nejakeho puzdra,ktore tomu ciastocne pomoze. Ale ak by som si mal vybrat,tak radsej celokovovy telefon a ked uz sklo tak jedine Z5,kde sa tolko nespini a je aj trosku zapustene.
marek
Proč srovnávat mobil nejvyšší třídy se sotva střední třídou!? Spíš by mě zajímalo srovnání iphonu 6s plus třeba s Alcatelem Idol 3 (5.5) :)
Jedd
Další ze série "naprosto přesných porovnávacích testů". :-D Strašně mě baví jak autoři těchto videí simulují běžné podmínky tak, že porovnávají 2 telefony tím, že s nimi mrsknou o zem. Vždyť každého uvažujícího člověka musí napadnout, že pokud to pouští z rukou, tak nikdy ty telefony nepustí úplně stejně a na tom videu je krásně vidět jak dopadají na zem pod úplně jinými úhly. Kdyby alespoň použil nějaký pevně nastavený držák, aby byla zajištěna alespoň základní porovnávací objektivita tak budiž, ale takhle je to jen video o týpkovi, který jen tak rozmlátil dva telefony pro nic a kromě počtu zhlédnutí a tím napakování vlastní kapsy nic nedokázal. :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze