Samsung Galaxy S5 už údajně bude mít kovové tělo

56

Špičkovou řadu telefonů GALAXY S od Samsungu zná téměř každý. Samsung vždy do svého nového zařízení implementuje to nejlepší, co trh momentálně nabízí. Bohužel, to samé se nedá říci o provedení konstrukce. Plast této generaci telefonů vládne od samého začátku a ani se čtvrtou generací se to nijak nezměnilo. Podle neoficiálních informací se však můžeme těšit na pátou generaci, která by měla toto „prokletí“ konečně zlomit.

Zajímavou a v tomto směru převratnou informaci totiž přinesla korejská média. Dočkat bychom se tak měli kvalitnější konstrukce s kovovými/hliníkovými prvky a i design by měl projít kompletní proměnou tak, aby lépe zapadl do momentálních požadavků trhu. Samsung samozřejmě tyto spekulace nepotvrdil, na druhou stranu se je nijak nesnažil vyvrátit. Je to logický krok kupředu, takže dřív nebo později Samsung stejně musí přijít s nějakou jinou novinkou, než tou, která se odehrála uvnitř telefonu. Zákazníci začínají být stále více vybíraví a už se nespokojí pouze s excelentními vnitřnostmi. Zkrátka chtějí telefon, který je bude reprezentovat i navenek a výrobci telefonů si toho jsou vědomi.

Po funkční stránce se první a poslední zástupce řady GALAXY S nedá srovnávat. Plast však zůstal.

Třeba současná, čtvrtá generace Samsungu Galaxy S. Design se téměř nezměnil, stále tu před sebou máme zakulacenou placku s plastovým krytem, který se dá ohnout téměř do pravého úhlu. Ano, výměna takového krytu vás vyjde na pár set korun, oproti tomu výměna kvalitního kovového krytu vás výjde na tisíce korun. Je to ale daň za estetické pojetí. Galaxy S4 tedy trochu (více) zklamal, a to nejenom zákazníky, ale také investory a zde už se do popředí dostává ten největší strašák - ztráta důvěry a následný úpadek. Udělat tenčí rámeček okolo displeje? To není ta revoluce, na kterou zákazníci čekají.

Výrobci se hájí nejenom výrobní cenou, která je u plastových krytů samozřejmě nižší, díky čemuž může být i samotný telefon levnější, ale také dostupností. Tak například sočasná designová špička na poli mobilních telefonů - iPhone. Kovová/skleněná záda přinesla Apple mnoho problémů, dodávky se zpožďovaly, továrny nestíhaly a zákazníci si stěžovali na kvalitu výroby. Nebyl tak problém rozbalit nový iPhone 5 a už na něm byly škrábance z továrny. Dostupnost je sice hned po ceně dobrá námitka, zákazníky to ale vesměs nezajímá.

Dočkáme se u nového GALAXY S5 kovového krytu? Vše tomu zatím napovídá. Catcher Technology se postaralo například o hliníkové šasi MacBooku Air.

A co vlastně napovídá faktu, že by se pohled Samsungu na kovové kryty telefonu měl s příští generací změnit? Samsung totiž začal jednat se společností Catcher Technology, po které prý požaduje výrobu kovových krytů pro svůj nový přírůstek do rodiny Galaxy S. Ten by měl spatřit světlo světa již ve druhém čtvrtletí roku 2014. Společnost Catcher Technology není v tomto ohledu žádným nováčkem a obstarává zakázky věhlasných společností. Vyrábí kovové konstrukce pro HTC One nebo Apple iPhone. Samsung nyní údajně poptal předběžně u společnosti Catcher zakázku na desítky milionů kovových krytů za miliony eur.

Na závěr opět otázka na vás, naše čtenáře. Máte radši plastovou konstrukci a nebo kovovou? A dokáže vás kvalita/provedení konstrukce odradit od případného nákupu?

Zdroje: unwiredview.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
plast
Pokud bude kryt kovový, bude mobil pravděpodobně bez možnosti uživatelské výměny baterie. No já raději plastový kryt, tak jak je dosud, je to pro mobil optimální materiál - lehký, odolný, snadno vyměnitelný.
Dominik Pilař
Dominik Pilař
Podle toho co Samsung předvádí v poslední době to bude zase tvrdej plast co bude jen kov zdánlivě připomínat
Terenc
To je docela pravděpodobný po tom otřesu co provedli s Note III tak už se nedivím ničemu a nebo to bude kopie HTC One :D
Manobb
Jednoznačne uprednostňujem kvalitné prevedenie a kov !

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze