Samsung Galaxy S5 už má svůj klon. Jmenuje se Goophone S5

13

Samsung v pondělí představil svou novou vlajkovou loď. Ta však zřejmě nebyla dostatečně střežena, protože pouhých několik dní poté se již objevil takřka identický klon tohoto modelu, který má na svědomí čínský výrobce Goophone.

Čínští výrobci jsou u nás poměrně známí. Avšak především skupina, která vyrábí své vlastní telefony. Existuje spoustu zcela neznámých výrobců, kteří to zkouší tak, že jednoduše vyrobí model, který jakoby z oka vypadl známějšímu telefonu od věhlasného výrobce. To nyní potvrdil Goophone, když v týdnu představil model S5, který se svým vzhledem i použitou tapetou nápadně podobá Samsungu Galaxy S5.

Vlevo Goophone S5, vpravo Samsung Galaxy S5. Poznáte rozdíl?

Výbava se však již liší. Goophone S5 vsadil na procesor MediaTek s osmi jádry a taktem 2 Ghz. K ruce mu jsou 2 GB RAM. Nechybí 13megapixelvý fotoaparát, 32 GB interní paměti nebo FullHD displej. Zásadním rozdílem je použitý Android. V případě Goophonu jde o starší verzi 4.2 Jelly Bean. Startovací cena Goophonu S5 je 300 dolarů, což je zhruba 6 000 Kč.

Zdroje: talkandroid.com

Diskuze ke článku
...
Samsung je sám o sobě klon :D
Filip Hostak
Filip Hostak
Radsej Goophone S5 ako Samsung Galaxy S5
Richard
Blbost samsung uz ani nevie co sam so sebou nech si tam robia tie svoje pracky a chladnicky... Goophone vatsiu blbost som nevidel chceli mat nazov ako apple iphone ale moc im to nevislo... L920 NOKIA
qwertz
Nechápu jak je tohle možný.....číně asi patent nic neříká :(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze