Samsung Galaxy S4 mini nabídne Snapdragon 400

9

O zmenšené verzi vlajkové lodi výrobce Samsung, modelu Galaxy S4, unikají obrázky a informace pěknou řádku týdnů. Díky německému webu AllAboutSamsung se nyní dozvídáme více i ze strany specifikací, které pramení z benchmarku AnTuTu. Dočkali jsme se potvrzení dřívějších úniků i nových detailů.

Podle mnoha indicií představí Samsung novinku oficiálně v nejbližší době, s velkou pravděpodobností na své akci příští měsíc. O zařízení toho už ale víme poměrně dost. Mělo by disponovat například 4,3 palcovým AMOLED displejem s rozlišením 960 x 540 pixelů.

Nově jsme se dozvěděli, že se pochlubí i dvoujádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon 400, taktovaným na 1,7 Ghz, grafickým čipem Adreno 305 a operační pamětí o velikosti 1,5 GB. Na zadní straně nalezneme 8 Mpx fotoaparát s LED diodou a přední kamerku s rozlišením 2,1 Mpx. Zařízení poběží na operačním systému Android 4.2.2 Jelly Bean a nabídne i prostředí Nature UX.

Pokud se Samsungu podaří snížit cenu pod hranici 10 tisíc korun, mohlo by se jednat o velmi lákavý smartphone pro ty, kterým se zdá samotný Galaxy S4 příliš velký. Uvidíme brzy.

Zdroje: blogs.wsj.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
Honza
"v nejbližší době" ... cca 4 týdny je nejbližší doba?? Jinak to chlapci korejští pěkně osekávají ... z původního exynosu a 2gb je to najednou Snapdragon a Adreno 305 ... ani bych se nedivil kdyby to tady prodávali bez LTE a s cenou 12 000,-
Anonym
to si radši koupím SGS3 za tu cenu
Hadas
Škoda toho rozlišení, ale je jasné, že si nechtěli zaříznout svojí vlajkovou loď. Jinak jsou parametry celkem slušné. Původně jsem chtěl S4, ale pokud bude tohle solidní a menší telefon, tak do toho jdu..
Honza
tak samsung oficialně představil s4 mini ... jen k tomu LTE ... s4 mini má mít podporu NFC ale jen LTE verze, takže doufám že ta bude u nás ... přece NFC už se i u nás začíná rozjíždět

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze