Samsung Galaxy S III s jedním tlačítkem a širším UI

6

Očekávaná vlajková loď Samsungu, Galaxy S III, je velmi dobře střeženým tajemstvím. Nikdo ještě neviděl jeho finální design a nemáme oficiálně potvrzené ani specifikace, i když tam je situace o něco jasnější. Korejský informační web Digital Daily však nyní odhaluje velmi zajímavé informace, týkající se designu a změn v uživatelském prostředí.

Jak hlásí nové zprávy, vývojářský tým stojící za novým Samsungem, chtěl od samého počátku čistý beztlačítkový design, kterým se honosí například i Galaxy Nexus. Veškerá designová práce se pak odvíjela od tohoto řešení a to až do chvíle, kdy měl být finální produkt poslán do továren. Interní informace ale říkají o menší hádce, která rozdělila tým na dvě části.

Někteří vývojáři chtěli ponechat vzhled přístroje bez tlačítek a využít displeje s operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Druhá polovina si pro změnu přála alespoň jedno domácí tlačítko, jak je tomu například u iPhonu.

Tým nakonec dospěl ke kompromisu, dolní lišta pod displejem se o něco zmenšila, ale přesto pojmula úzké tlačítko pro návrat na domácí obrazovku. Zda to byl krok dobrý, či špatný se dozvíme za měsíc, kdy má být přístroj oficiálně představen, říká zdroj.

Další zajímavosti je menší změna uživatelské nástavby TouchWiz, která se drží klasického vzhledu již od první generace Galaxy S. Tentokrát se nabídka rozšíří do pěti řad a měla by naplno využít velkého Super AMOLED displeje s rozlišením 720p, což jedině vítáme.

Třešničkou na dortu je pak informace o tom, jak se Samsungu podařilo zachovat takovou úroveň tajemnosti kolem modelu Galaxy S III. Výsledný design totiž neviděli ani testeři, jelikož výrobce všem poslal pouze obyčejnou krabičku s displejem a kompletním hardwarem a softwarem. Výsledný design tedy zůstává zapovězen všem a poprvé jej uvidíme na květnovém odhalení.

Zdroje: ddaily.co, unwiredview.com

Diskuze ke článku
zdeno
nemôžeme sa dočkat :)
Puco
Neviem prečo ale stále mám taký pocit že prídu s 1080p displayom kedže vieme aký sú v samsungu fanatici do displejov.
jarda
To snad není týden aby se nepsalo o Galaxii III, už je to docela otravný. Aź bude tak bude. Informace typu jedna pani povídala mi přijdou naprosto k ničemu.
Elfmobil
klasické bezduché pádlo zvané samsung, nic víc, a že bude vypadat určitě jinak , to asi tvůrcům senzací nevadí

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze