Samsung Galaxy S III Neo: legenda ožívá s KitKatem

23

Jihokorejský Samsung se rozhodl oživit svůj dva roky starý vlajkový model Galaxy S III. Změnou neprošel vzhled telefonu a takřka ani samotná výbava. Očekávejte však větší paměť RAM nebo nejnovější verzi operačního systému Android. Podaří se novince s přídomkem Neo zopakovat někdejší úspěch?

Vlajkové lodě Samsungu se těší oblibě i dlouho poté, co byly představeny. Dva roky starý modely Samsung Galaxy S III se například na našem trhu stále nachází za výprodejovou cenu. Samsung se však rozhodl tento model oživit mírným faceliftem, který však na první pohled není vidět. Na německé stránce výrobce se objevil model Galaxy S III Neo.

Vzhled je stejný

Jak jsme již naznačili, novinky na první pohled rozhodně neuvidíte. Design se totiž nijak nezměnil a stále je věrný velmi oblým tvarům. Zcela shodné jsou rovněž rozměry. Hmotnost poklesla o zcela nepocítitelný jeden gram na 132 gramů.

Samsung Galaxy S III Neo

Změny rovněž nehledejte u displeje, který nabízí 4,8palcovou úhlopříčku a HD rozlišení. Samozřejmě se jedná o Super AMOLED displej se zářivými barvami. Také základ pod kapotou se nezměnil. Opět nám tu tiká čtyřjádrový procesor s taktem 1,4 GHz.

Čas na změny

Pokud si dobře vzpomínáte, důvodem proč nebude současná Galaxy S III aktualizována na Android 4.4 byla nedostatečná velikost paměti RAM, která činí 1 GB. Nový model Galaxy S III Neo již nejnovější Android 4.4 KitKat nabízí a je to jedna z hlavních novinek. Samsung by byl však terčem kritiky, kdyby nyní tentýž model vybavil novým systémem a ponechal stejnou velikost paměti RAM. A tak jsme se dočkali zlepšení, byť opravdu velmi decentního. Nový model nabídne 1,5 GB RAM. Interní úložiště disponuje 16 GB a je rozšiřitelné od dalších 64 GB pomocí paměťových karet.

Hlavní rozdíly mezi modely Galaxy S III Neo a Galaxy S III

Samsung Galaxy S III Neo Samsung Galaxy S III
rozměry 136,6 × 70,7 × 8,6 mm 136,6 × 70,6 × 8,6 mm
hmotnost 132 gramů 133 gramů
operační paměť 1,5 GB 1 GB
systém Android 4.4 KitKat Android 4.3 Jelly Bean

Samsung Galaxy S III Neo nabídne podporu rychlých dat v sítí 3G s maximální rychlostí 21 Mb/s. Sítě LTE podporovány nejsou a tento fakt dává najevo, kam může nová „eS-trojka“ mířit. Zhruba do střední třídy. Na tyto poměry však nabídne velice slušný fotoaparát s 8 megapixely a podporu FullHD videa. Čelní kamerka dostala do vínku 1,9 megapixelů.

Dostupnost

Samsung Galaxy S III Neo nebyl oficiálně představen na globální stránce Samsungu. Na německé stránce se však již nachází a je tak téměř jisté, že se do prodeje dostane. Zda-li se s ním setkáme i na českém trhu, není v tuto chvíli jasné.

Technické parametry Samsung Galaxy S III Neo

Kompletní specifikace
Konstrukce136,6 × 70,7 × 8,6 mm, 133 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4,8" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 448), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 400 MSM8226, CPU: 4×1,4 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1,5 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.4
Akumulátor2 100 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:25 hodin
Dostupnostsrpen 2014,

Zdroje: samsung.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Karel Lang
Karel Lang
Další zcela zbytečný výkřik Samsungu, asi zbylo hodně střev z SIII, za rok se těšme na S4 neo a S5 neo. Každý Samsung bude mít svoje neo. :-)
figdr
jak je možné že Android kitkat běhá plynule na 512 MB RAM a siii má 1 gb rám a pro něj není podporován
Lukáš Tankovič
Lukáš Tankovič
Mne sa tu paci, ak nasadia slusnu cenu podobnu tej ako ma teraz SIII tak to bude trhák, sám som rozmyslal o SIII,ale odradil ma stary android, preto som zostal pri HTC 8S
Maroš
"Pokud si dobře vzpomínáte, důvodem proč nebude současná Galaxy S III aktualizována na Android 4.4 byla nedostatečná velikost paměti RAM, která činí 1 GB." Sakra, keď KitKat je prispôsobený na 512 MB RAM, tak tomu teda dáva TouchWiz zabrať :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze