Samsung Galaxy Note 8 se představí už dnes. Co vše o něm víme?

10
Samsung Galaxy Note 8 se představí už dnes. Co vše o něm víme?
  • Zbrusu nová generace řady Galaxy Note se představí již dnes, 23. srpna 2017
  • Známe jeho kompletní podobu
  • Displej bude mít úhlopříčku 6,3 palce
  • Čtečku otisků prstů se zřejmě nepodaří integrovat pod displej

Před šesti lety odstartoval Samsung svou úspěšnou řadu Galaxy Note. Šlo o trefu do černého, která se těší značné popularitě na mnoha trzích. Nezabránila tomu ani v podstatě dvouletá absence posledních modelů v Evropě. Note 5 se u nás neprodával a osud Notu 7 máme všichni ještě v živé paměti.

Vzhled

Samsung Galaxy Note 8 vsadí na hranatější design, což je dobrá zpráva. Každému se totiž do značné míry nemusí líbit velmi zakulacené modely řady Galaxy S8. Očekáváme také mírné navýšení hmotnosti, jelikož novinka bude ještě větší než Galaxy S8+ a hlavně se na zadní straně objeví duální fotoaparát. Počítat samozřejmě můžete s mírně zakřiveným displejem. Jeho úhlopříčka by dle spekulací měla dosáhnout na 6,3 palce.

Samsung Galaxy Note 8

Kde bude čtečka?

Snad nejvíce skloňovaným tématem je čtečka otisků prstů. Ta se u modelů řady Galaxy S8 musela přestěhovat, dočasně, na zadní stranu a čekalo se, s čím Samsung přijde právě u dalšího Notu. Ve hře byla integrace pod displej, ale zdá se, že se dle uniklých obrázků čtečka bude nacházet na zadní straně. Opět méně šťastně vedle fotoaparátů. Na druhou stranu ztvárnění modulu na zadní straně působí vcelku originálně a Note 8 z dálky bezpečně rozpoznáte.

Výbava

Po hardwarové stránce se očekává nasazení procesoru Exynos 8895, 6GB operační paměti a 64GB úložného prostoru, přičemž uživatel nebude ochuzen o možnost rozšíření formou paměťových karet. Samsung využívá letos výhradně služeb Androidu 7.0 a neočekáváme žádnou změnu. Na těle telefonu se bude nacházet USB-C konektor i 3,5mm jack. Po loňském fiasku s bateriemi bude výrobce obzvlášť opatrný a navzdory obřímu displeji bude mít baterie údajně kapacitu jen 3 000 mAh.

Z dalších úniků můžeme zmínit 12megapixelový fotoaparát, který kromě jiného bude umožňovat optický zoom, údajně až trojnásobného rozsahu. Jistotu představuje také zvýšená odolnost proti vodě a prachu díky certifikaci IP68.

Barevné varianty

Z mnoha úniků již víme, že Samsung s největší pravděpodobností plánuje opravdu nespočet různých barevných variant. Než-li bychom vám zde vypisovali různé barevné odstíny, odkážeme vás na obrázek níže. Jedním dechem však dodáme, že takřka jistě se na český trh nedostanou všechny. Případně bude jejich dostupnost výrobce dávkovat postupně.

Samsung Galaxy Note 8

Shrnutí v bodech

Pokud vás zajímá pouze výbava, jste ve správné části článku. V několika málo bodech si vypíchneme, s čím bude Samsung Galaxy Note 8 bojovat o přízeň u uživatelů.

  • 6,3palcový Super AMOLED displej s rozlišením 3 840 × 2 160 pixelů
  • procesor Exynos 8895, 6 GB RAM, 64 GB interní paměti
  • duální fotoaparát s 12 megapixely
  • čelní kamerka s 8 megapixely
  • baterie s kapacitou 3 300 mAh
  • podpora bezdrátového nabíjení
  • integrovaný dotykový stylus S Pen
  • konektory USB-C a 3,5mm jack
  • zvýšená odolnost IP68
  • Android 7.0 Nougat

Kdy se představí a jak vše sledovat?

Samsung má naplánovanou tiskovou konferenci na 23. srpen od 11 hodin newyorského času. V našem čase vše vypukne v 17 hodin. V daný moment začíná tisková konference, na které dojde k odhalení novinky. Vše můžete sledovat on-line pomocí streamu, který Samsung tradičně pořádá. Sledovat jej můžete na této adrese a objeví se také níže v tomto článku.

On-line stream tiskové konference

Zdroj: trustedreviews.com

Diskuze ke článku
Mike
...ze to bude opat jeden z najlepsich mobilov na trhu, bez ohladu na mudre reci roznych "odbornikov" na forach :D
Xwert Is
Xwert Is
Som zvedavý ale tá batéria to je fakt málo.
Carda
Co o něm vím já že má moc přešlapu v podobě čtečky na zádech, nudloidní displej který ořezává videa 16:9 včetně Youtube atd. , baterii se směšnou kapacitou na velikost mobilu, bixby tlačítko s asistentem který je tady na nic a zbytečně se za něj připlácí a nakonec cena to už je nelidské. :D Sand jsem na nic nezapomněl :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze