Samsung Galaxy Note 10.1 dostává aktualizaci na Android 4.1

17

Samsung Galaxy Note 10.1, jeden z nejpopulárnějších tabletů s Androidem konečně dostává dlouho očekávanou aktualizaci operačního systému. Android 4.1 Jelly Bean pro něj přináší například zvýšení výkonu, odstranění některých chyb a také přidání nových funkcí.

Galaxy Note 10.1 svou nejzajímavější vlastnost skrývá už ve svém názvu. Označením Note totiž jihokorejský výrobce osazuje pouze modely, které spolupracují se speciálním dotykovým stylusem "S Pen". Kromě toho je to ale také jeden z nejlépe vybavených tabletů s Androidem na trhu. Nabídne například 10.1palcový displej s rozlišením 1 280 × 800 pixelů, procesor Exynos se čtyřmi jádry o taktu 1,4 GHz, 2 GB paměti RAM, 5 Mpx fotoaparát nebo 7 000 mAh baterii. Toto vše navíc výrobce zabalil do líbivého kabátku s lesklým povrchem s designem zaoblených rohů.

Samsung Galaxy Note 10.1 - obrázky z recenze

Majitelé tohoto povedeného tabletu, jehož recenzi jsme vám přinesli již na konci září, se nyní mohou radovat. Samsung totiž počínaje dneškem začal s uvolňováním větší aktualizace softwaru (aktualizace má zhruba 300 MB), jejíž součástí je i novější verze operačního systému s označením Android 4.1.1 (Jelly Bean). Aktualizace samozřejmě probíhá postupně. Již nyní se ale s jejím úspěšným provedením hlásí například uživatelé ze sousedního Německa.

Screenshot z nastavení systému, odhalující přítomnost nové verze operačního systému Android 4.1

A co že vám tedy update přinese za novinky? Především by se mělo významně zrychlit používání celého systému a eliminovat by se mělo mnoho chyb a záseků ze starší verze. Aktualizace se samozřejmě věnuje i peru S Pen, které je nově obohaceno o některé vychytávky z nového tabletotelefonu Samsungu Galaxy Note II jako jsou například nové rychlé příkazy. Těšit se také můžete na nové miniaplikace. Mezi novými aplikacemi se objeví například také zajímavý grafický editor Paper Artist. Více už prozradí přiložené screenshoty z webu AllAboutSamsung.de.

Už se k vám nová aktualizace softwaru pro Note 10.1 dostala? Jaké z ní máte pocity? Podělte se s námi o svůj názor v diskuzi pod článkem.

Zdroje: gsmarena.com

Diskuze ke článku
Fre ddy
Moc pěkný kousek, ale stejně si raději počkám na příštího Samsunga ve full HD, snad bude za ty prachy vyroben ne tak lacině plastově a s nějakým konektorem navíc (micro USB, micro HDMI). Jinak jdu do NEXUSE...
PEPE86CZ
Chápu, že je elektronika drahá, ale čekat na něco to fakt nemá cenu, když výrobce příjde stejně za 1/2 roku s novinkou. To by člověk furt na něco čekal. Note 10.1 2 je povedený, přístroj. Od té doby co ho mám tak mě začalo zase bavit pracovat. Měl jsem předchůdce(vrak), s2, teď mám Note2 a S3 takže s Samsungu se můžu vyjádřit. Jo taky půjdu do Note 2 s Full HD, ale stejně mi to přijde zbytečný, Třeba rozlišení Apple Ipad3 to nemaji ani moje tři full Hd televize, nebo pracovní monitor za 45 tisíc, normálně má HD. Já se nebráním pokroku, ale rozlišení HD na tabletu je dostačující. Zkoušel jsem iPod3 a nevím co bych na něm dělal.
dfsssg
Prosim kolik ta aktualizace stojí????!!!
Jakub
aktualizace je zadarmo :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze