Samsung Galaxy J1 Ace Neo: krkolomný název a kompaktní rozměry

5

Jihokorejský Samsung opět recykloval a nutno podotknout, že tentokrát ani nic nemaskoval. Novinka Galaxy J1 Ace Neo zaujme nejen nepříliš krátkým názvem, ale také vzhledem, který vídáme stále dokola už několik let. Radost by nicméně mohli mít příznivci menších telefonů. Displej totiž narostl jen na 4,3 palce. Bohužel výbava odpovídá nejnižší třídě.

Samsung Galaxy J1 Ace Neo

Samsung Galaxy J1 Ace Neo na první pohled nerozpoznáte od spousty jiných modelů. Někomu připomene starší kousky řady J1, dalším možná modely řady Trend. Nicméně je to nový model a my se na něj podíváme. Plastové tělo je spíše zaoblené a nesnaží se být ani co nejtenčí. Tloušťka činí 9,5 milimetrů. Dominantou čelní strany bude displej, jehož úhlopříčka 4,3 palce dnes působí jako z jiného světa. Totéž lze říci i o rozlišení 800 × 480 pixelů, nicméně i tato hodnota bude na dané úhlopříčce ještě dostatečná. Hardwarová stránka neoslní. Počítejte se čtyřjádrovým procesorem, 1GB operační pamětí a 8GB interní pamětí pro vaše data. Z té vám po prvním zapnutí zbude 4,4 GB volného místa.

TIP! Recenze Samsung Galaxy J3 (2016) – A co detaily?


Samsung Galaxy J1 Ace Neo

Naštěstí však výrobce nezapomněl na podporu paměťových karet. Telefon si poradí s velikostí až 128 GB. Menším zklamáním je nasazení staršího Androidu 5.1 Lollipop. Hlavní fotoaparát pořídí až 5megapixelové snímky a s trochou štěstí pořídíte i slušné selfie s 2megapixelovou čelní kamerkou.

Baterie nabízí kapacitu pouze 1 900 mAh. Pokud však přihlédneme k menšímu displeji a slabšímu hardwaru, jeví se tato hodnota jako plně dostatečná. I do nejzákladnějších telefonů již dorazila podpora LTE, a nechybí tudíž ani v případě tohoto modelu. Samsung dokonce prozradil i podporované frekvence a můžeme potvrdit, že si novinka poradí se všemi, které jsou používány na českém území. Samsung Galaxy J1 Ace Neo bude dostupný v černé, bílé a modré variantě. Přesná dostupnost a cena v tuto chvílí není známá.

Technické parametry Samsung Galaxy J1 Ace Neo

Kompletní specifikace
Konstrukce130,1 × 67,6 × 9,5 mm, 131 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4,3" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 560 × 1 920), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 29 FPS
Chipset
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 150 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.1
Akumulátor1 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
DostupnostQ3 2016, ?

Zdroje: samsung.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Matěj
Tohle koupí snad jen blázen. Vzhled strašný, rámečky fuj, tloušťka.. Řekněte mi důvod, proč to koupit... I kdyby to bylo zdarma tak bych to nebral :D
Thorax
A neplánujú ešte J1 Grand Ace Neo Lite Dual 5,5 (2017) ?
LuCZiano
Tak Samsung musel úderně odpovědět Applu a jeho modelu iPhone SE :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze