Tajné: Samsung Galaxy III bude bez tlačítek a s 1,8 GHz CPU

14

O třetí generaci skvělé řady Samsung Galaxy S nevíme zhola nic. Druhý následovník se v současné době prodává jako rohlíky a nikdo tedy nečeká, že se Samsung odhodlá představit něco nového do konce letošního roku. Jenže, internet je zákeřný, a tak se nemůžeme divit čerstvému úniku. Nebo se jedná o podvod?

Server Phandroid totiž obdržel tip od anonymního zdroje, který podle všeho zachycuje záběr interní prezentace Samsungu. Na ní je pěkně vidět evoluce řady Galaxy S, podstatně více ale pozorné čtenáře zaujme pravá horní část, kde se sýruje dosud neoznámený Samsung Galaxy S III.

Je jasné, že Samsung chystá jeho odhalení na příští rok, zřejmě v únoru, kdy proběhne výstava Mobile World Congress, čímž bude pokračovat v tradici oznámení předchůdců. Nikdo ale samozřejmě nečekal, že unikne na veřejnost. Takže si jej pojďme blíže představit.

Hned z prvního pohledu je vidět silný odklon od tradičního designu placky a Galaxy S III se o něco více blíží řadě Wave, což rozhodně nemusí být na škodu. Inovaci designu totiž vítáme nejen z estetického hlediska, ale i kvůli faktu, že už Apple k soudu nepoběží.

Zleva Samsung Galaxy S II, zprava Galaxy S.

Nás ale více zajímají specifikace, u kterých každý technoid poslintá klávesnici. Galaxy S III by se měl totiž pochlubit duálním procesorem Exynos o taktu 1,8 GHz, 2 GB RAM paměti či 12 MPx fotoaparátem. Dále výčet pokračuje Super AMOLED Plus HD displejem (kolik přípon k tomu ještě přidají?) o úhlopříčce 4,6 palců. Displej by tak měl nabídnout HD rozlišení.

TIP! Přečtěte si také naši recenzi na Samsung Galaxy S II.

Smartphone by také měl podporovat LTE a NFC a z designového hlediska bude ještě tenčí, než současná generace. Vše bude ze softwarové strany zcela dle očekávání hlídat operační systém Android Ice Cream Sandwich, jenž bude patřičně přizpůsoben beztlačítkovému tělu přístroje.

Vše prozatím musíme brát jako jednu velkou spekulaci, screen ale vypadá více než reálně a již ze zkušenosti víme, že se podobné interní úniky zkrátka stávají. Nám nezbývá, než počkat na oficiální odhalení, které snad dorazí brzy.

Zdroje: gsmarena.com, slashgear.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
javak810i
Dost zajímavé info je o fotoaparátu - čip 1/2,3", což je velikost lepších kompaktů,.
johny
JEŽIŠ TO JE ZAS DEBILITA!!! Interní presentace ve které se píše "COPIYING", jasně, vzpamatujte se! Druhá věc je, že na interních presentacích se ROZHODNĚ nepresentují technické specifikace a design takto na jednom listě!!! Začněte už dělat něco s temi svými mozky lidi!
matt
som zvedavý. a bol by som rád ak by to zaoblenie bolo co najmensie...
Michal
Jediný, čemu stoprocentně můžeme věřit je displej s HD rozlišením. Ostatní specifikace budou asi nižší, než je uvedeno. Né snad, že by měl samsung problém takový dělo udělat, ale on to bude dělat pěkně postupně, aby měl další roky co zlepšovat.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze