Samsung Galaxy Express představen: 4,5palcový displej a LTE

15

Po dvou měsících Samsung představuje model Galaxy Express pro globální trhy. Nový model se řadí spíše k velikánům, kam ho katapultoval 4,5palcový displej. Mnohé jistě potěší i typ displeje, jedná se o Super AMOLED Plus panel. Ve výbavě dále operuje dvoujádrový procesor s Androidem 4.1 Jelly Bean nebo 5 megapixelový fotoaparát spolu s podporou sítí LTE.

Samsung Galaxy Express není doslova žhavou novinkou, jak se může zdát. Prvně byl spatřen 8. listopadu loňského roku, avšak tehdy jen ve verzi pro amerického operátora AT&T. Nyní jej jihokorejský výrobce představil ve verzi pro globální trhy.

Zase stejný design

Při pohledu na Galaxy Express se asi málokdo ubrání dojmu, že tento model už někdy někde viděl. Samsung ždíme osvědčený design ála Galaxy S III, seč mu síly stačí. Nepopírám vzhledu jistou líbivost, ale zároveň už se oválná podoba, stříbrný lem a bílá barva stává trochu nudná. Rozměry telefonů činí na výšku 132 milimetrů, na šířku 69 milimetrů a tloušťka se dokázala dostat téměř na 9 milimetrů. Dlužím ještě údaj o hmotnosti, která činí bez jednoho gramu 140 gramů.

Samsung Galaxy Express - oficiální fotografie

Zdánlivým lákadlem je displej. Úhlopříčka se vyhoupla na 4,5 palce a vše ještě podtrhuje Super AMOLED Plus panel. Jenže to není vše, nás zajímá i rozlišení. A tady Samsung tvrdě šetřil. Počítejte s pouze 800 x 480 pixely. Na běžnou práci půjde o dostatečné rozlišení, ale bude nutné počítat s viditelným rastrem.

Express jako LTE

Také vám vrtá hlavou, proč Samsung pro nový model zvolil název Express? Že by snad nabízel dech beroucí výkon? Bohužel ne, válku jader ani výkonu nevyhraje. Počítejte s dvoujádrovým procesorem o taktu 1,2 GHz, kterému bude k ruce 1 GB RAM. Jde o velmi slušný průměr a troufám si tvrdit, že Galaxy Express se málokdy zadýchá.

Výše zmíněné hardwarové parametry se postarají o plynulost operačního systému Android 4.1 Jelly Bean, nad kterým samozřejmě bdí nadstavba TouchWiz. Neméně důležitý je dnes i úložný prostor. Samsung slibuje 8 GB, je však nutno počítat, že to bude o něco méně. Naštěstí nechybí slot pro paměťové karty a výsledné místo si tak snadno rozšíříte až o 32 GB.

Znovu se navrátíme k názvu Express. Jeho podstata je totiž vysvětlena až u datových sítí. 2G, 3G je samozřejmostí, ale Galaxy Express se chlubí i podporou nejrychlejších sítí LTE. Bohužel pro nás v České republice to takový trumf není.

Fotoaparát s HD

Dvojice fotoaparátů nechybí ani této novince. Na zadní straně operuje 5megapixelový s automatickým ostřením a LED diodou, na přední pak najdete kamerku s rozlišením 1,3 megapixelu. Galaxy Express zvládá nahrát videa v kvalitě 720p. Přehraje však ještě kvalitnější videa, tedy až v rozlišení 1080p.

Prozatím ze strany Samsungu nepadlo ani slovo o dostupnost či startovací ceně. Jakmile se tyto informace objeví, budeme vás samozřejmě informovat.

Technické parametry Samsung Galaxy Express

Kompletní specifikace
Konstrukce132,2 × 69,1 × 9,3 mm, 139,1 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED Plus, 4,5" (800 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Plus MSM8960, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 225
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.1
Akumulátor2 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:14 hodin
Dostupnostduben 2013,

Zdroje: samsungmobilepress.com

Diskuze ke článku
kiki
Samsung uz je to trapne, kazdy mesiac novy model, ten isty dizajn dookola , este fakt niekoho bavi tato znacka ? ktora nepozna pojem inovacia ? 4,5" display s rozlisenim 800x480 v dnesnej dobe ? to akoze fakt ?
Tomáš
čo je to stebou drahý SAMSUNG? pomaly 5" displeje s rozlišením 480x800 ? hmmm no neviem neviem
luke
malé rozlišení není vždy takový problém, pro lidi s horším zrakem to nehraje žádnou roli. V praxi jste ale odměněni rychlejší odezvou třeba na otáčení displeje atd. Otázkou spíše zůstává, zdali gs2 nebude o poznání levnější.
m
mam galaxy s advance a chcel som presne nieco s uhloprieckou 4,5 a s takouto istou vybavoy teda trosku silnejsou aku mam ja to by bol pre mna idealny telefon ale ten dizajn ako spry je to uz hnusne ked vyrabaju desat ,,napodobenin,, s3 mne sa viac paci dizajn aky mam ja teda ala s2.fakt uz by mohli prist s niecim inym

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze