Samsung Galaxy C5: celokovové „céčko“ představeno

38

Oficiálního představení se dnes dočkal Samsung Galaxy C5. Jde o celokovový chytrý telefon, který se designem poměrně nápadně inspiruje současnými modely od Applu. Nabízí 5,2palcový Super AMOLED displej s Full HD rozlišením, procesor Snapdragon 617 společně se 4GB operační pamětí nebo až 64GB prostor pro vaše data.

Samsung Galaxy C5

Jihokorejský Samsung zavádí novou řadu C a startuje ji modelem Galaxy C5. Jde o telefon, který na první pohled připomíná například iPhone od Applu, a to nejen sázkou na hliníkové tělo, ale i plastovými předěly na zadní straně, které jsou nezbytné kvůli anténám. Samsung se vytasil s extrémně malou tloušťkou pouhých 6,7 milimetrů. Bohužel slova chvály si výrobce nezaslouží. Do tenkého těla se již nepodařilo vměstnat fotoaparát a ten poměrně nepěkně ční nad okolní povrch. Naopak však kvitujeme příjemnou hmotnost 143 gramů.

Samsung Galaxy C5

Velkým lákadlem by mohl být displej, kde Samsung neriskuje a nasazuje svůj osvědčený trumf v podobě Super AMOLED technologie. Úhlopříčka se zastavila na 5,2 palcích a rozlišení na Full HD hodnotě. Pod kapotou bychom nalezli osmijádrový procesor Snapdragon 617 a velkorysou operační paměť o velikosti 4 GB. Dostatek místa bude i pro vaše data, neboť novinka bude nabízena ve 32GB a 64GB verzi, přičemž v obou případech bude možnost kapacitu rozšířit paměťovou kartou. Pokud paměťovku nepotřebujete, můžete slot využít pro druhou nanoSIM kartu.

TIP! Samsung chystá 5 top modelů v roce 2017: přibude Galaxy X

Prostředí dostane na starost Android 6.0.1 Marshmallow s nadstavbou TouchWiz. Pod displejem se nachází hardwarové tlačítko, do kterého je dle očekávání integrována čtečka otisků prstů. Hlavní fotoaparát oslňuje 16 megapixely, dvoutónovým LED bleskem nebo solidní světelností f/1,9. Tou se mimo jiné může pochlubit i čelní 8megapixelová kamerka. V další výbavě nechybí například LTE nebo NFC.

Samsung Galaxy C5 bude dostupný ve zlaté, stříbrné, šedé a růžové variantě. Cena základní 32GB verze bude přibližně 10 000 Kč s daní, za dvojnásobné úložiště zákazník zaplatí o zhruba tisíc korun více. Na čínském trhu bude novinka k dispozici již 6. června. S dostupností na evropském trhu se však spíše nepočítá.

Technické parametry Samsung Galaxy C5

Kompletní specifikace
Konstrukce145,9 × 72 × 6,7 mm, 143 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát16 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 617 MSM8952, CPU: 4×1,5 GHz + 4×1,2 GHz, GPU: Adreno 405
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 64 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 600 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnost, 10 000 Kč

Zdroje: samsungshop.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
PeterXY
Škoda, že aj Apple nepoužíva prednú stranu zlatú ako je to vidieť u tohoto Samsungu, ale len zadnú. Vypadalo by to krajšie.
Michal
Strašně ty záda okopírovali od Iphone
Jan Dolák
S dostupnosti na evropskem trhu se spis nepocita. Tak k cemu je dobry tento clanek ??????????????? Psat o necem co u nas nebude me prijde ubytecne a cas muzete venovat mnohem podrobnejsim recenzim na mobily co se u nas prodavaji viz. S7 a jeji test baterie, ktery byl zalostny ze strany redakce
Standa
Konečně něco o co bych stál a opět se to nebude dovážet. Ať jdou do hajzlu. Sklo nechci (A5, S7) jeden pád a je po něm.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze