Samsung Galaxy A41 bude menším telefonem se zvýšenou odolností

9
Samsung Galaxy A41 bude menším telefonem se zvýšenou odolností
Fotografie: galaxymobile.jp
  • Displej bude v letošní generaci nabízet 6,1 palce s Full HD+ rozlišením
  • Výkon zajistí procesor Helio P65 od MediaTeku
  • V tuto chvíli je představena pouze verze určená pro japonský trh
  • Na zadní straně se objeví trojice fotoaparátů

Poměrně překvapivě jsme se dnes dočkali představení Samsungu Galaxy A41, které proběhlo skrze galaxymobile.jp. Již dle domény lze tušit, že jde o japonský server a nový Galaxy A41 byl prezentován prozatím výhradně ve verzi pro japonského operátora NTT DoCoMo. Výbavu je tak nutné brát s alespoň mírnou rezervou. Hned si ukážeme, proč.

Samsung Galaxy A41

Samsung Galaxy A41 je totiž vybaven zvýšenou odolností se stupněm krytí IP68, což je samozřejmě skvělé, avšak překvapující. Žádný jiný model řady Galaxy A v posledních dvou letech zvýšenou odolnost nenabídl, a to včetně letošních novinek. Naopak japonští uživatelé zvýšenou odolnost často vyžadují. Je tak možné, že globální varianta Galaxy A41 zvýšenou odolností disponovat nebude.

Samsung Galaxy A41

Design je vcelku klasický a zásadnější zprávou je, že mezigeneračně telefon povyrostl, byť nijak výrazně. Super AMOLED displej má úhlopříčku 6,1 palce a viditelné rámečky, což u telefonu střední třídy není nic nečekaného. Adekvátní je Full HD+ rozlišení a nově je v zobrazovači optická čtečka otisků prstů. V horní části je drobný výřez pro čelní 25megapixelový fotoaparát. O výkon se stará Helio P65 od MediaTeku společně se 4GB operační pamětí. 64GB úložný prostor bude rozšiřitelný paměťovou kartou.

Na zadní stranu se nově nastěhovala trojice fotoaparátů, přičemž hlavní snímač je 48megapixelový se světelností f/2.0. Sekundární snímač s 8 megapixely je ultraširokoúhlý. Nakonec je přítomen 5megapixelový fotoaparát pro práci s hloubkou ostrosti. Prostředí má pod palcem nejnovější Android 10 a nadstavba One UI 2.0.

Samsung Galaxy A41

Baterie má kapacitu 3 500 mAh a nabijete ji skrze USB-C slušným výkonem 15 W. Samsung Galaxy A41 bude dostupný v modré, černé a bílé, nejdříve v Japonsku. Mezinárodní dostupnost a ceny budu oznámeny později.

Technické parametry Samsung Galaxy A41

Kompletní specifikace
Konstrukce149,9 × 69,8 × 7,9 mm, 152 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 6,1" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetMediatek helio P65, CPU: 2×2 GHz + 6×2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ne, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor3 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ne
Dostupnostkvěten 2020, 7 999 Kč
Diskuze ke článku
G
Mohol to byť TOP telefón, keby tam bol Snapdragon alebo Exynos. Obrovská škoda.
Khan
Viditelne ramecky v teto tride se daji odpustit. Ale ne kdyz predchozi A40 je ma viditelne mensi. Jak nahore tak i dole. Tady sou vetsi a o 0.2" display. To je skoda... tak to mohlo byt pokracovani kompaktniho telefonu. IP68 potesilo a mediatek by se dal prekousnout... I kdyz Snapdragon by byl samozrejme mnohem lepsi. Ale u Samsungu se neda s timto moc pocitat.
Carda
Ten mobil vypadá strašně směšně s hlavně s tím výřezem a to i můj Mate 10 je na tom vzhledově nejlépe.
ghj
nesmysl. rozmery meli oproti puvodni verzi zachovat, ci zmensit - v tom bylo kouzlo, troufam si tvrdit, pro vetsinu kupujicich. urcite zazdi i nastupce s10e, pokud bude.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze