Na levnější skládačku zapomeňte, vzkazuje zástupce společnosti Samsung

aktualizováno
Na levnější skládačku zapomeňte, vzkazuje zástupce společnosti Samsung
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Modelů Galaxy Z Fold6 a Flip6 se prodá asi o 2 milióny kusů méně
  • Ve hře je příchod modernějšího dvojitě složeného mobilu

Aktualizováno 23. 10. 2024

Pokud jste si dělali zálusk na cenově dostupný skládací smartphone Samsung konstrukce à la tablet, máme pro vás bohužel špatnou zprávu. Zástupce společnosti v rozhovoru pro SisaJournal uvedl, že se aktuálně nic takového neplánuje. Nový Galaxy Z Fold Special Edition označil za prémiový produkt, který má rozšířit portfolio a nabídne zájemcům větší výběr, levnější „foldable“ však není na pořadu dne. Vzhledem ke stagnujícím prodejům je to rozhodně škoda, nicméně dodejme, že většinu prodejů skládacích modelů zastupují ohebná véčka, která jsou řádově levnější, nikoliv telefony typu Fold.

Původní informace z 22. 10. 2024

Samsung stál na samém počátku telefonů s ohebnými displeji a do značné míry se podílí i nyní na dodávkách ohebných panelů mnoha dalším výrobcům. Nyní se však Samsung, respektive zejména jeho divize Samsung Display, dostává do jistých problémů, kdy meziročně klesnou dodávky o celých 10 % na zhruba 12 milionů panelů. Původní optimistické odhady však hovořily dokonce o 20 milionech panelů.

Současné skládací modely Samsungu

Hlavním důvodem poklesu je nevalný zájem o letošní novinky Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6. U nich se v součtu očekávaly dodávky mezi 8 až 10 miliony kusů do konce letošního roku. Realita ale bude skromnější, současné odhady hovoří o 7 až 8 milionech dodaných kusů.

Už pro příští rok však Samsung plánuje dodávky opět navýšit, má k tomu vést hned několik kroků. V prvé řadě jihokorejský výrobce předpokládá trvající zájem dalších výrobců o ohebné panely. Dále se hodlá zaměřit na lukrativní čínský trh, kam přinese speciální modely určené právě jen pro Čínu. Ve hře je také vylepšený skládací Samsung s dvojitým ohnutím, což by mohlo být jakousi konkurencí doposud jedinému podobnému mobilu v podobě Huawei Mate XT.

Dočkat bychom se mohli i nového zástupce řady Flip, který by se měl nabídkou zařadit mezi cenově dostupnější modely. Výrobce by sice na takovém modelu tolik nevydělal, ale zvýšil by odbyt ohebných panelů a celkově by si mohl vylepšit čísla. Nezbývá než doufat, že se nabídka Samsungu už v příštím roce zajímavě promění, z čehož bude uživatel jen těžit.

sisajournal-e.com, zdnet.co.kr,
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Levný model neočekávejte ten nebude:
https:
//www.
gsmarena. com/samsung_reportedly_canceled_its_plans_for_a_cheaper_fold-news-65022.php
Frank McIntosh
Frank McIntosh
řek bych, že on už šlápl 😁
Lukáš QproTest
Lukáš QproTest
Když to vezmu podle sebe. Zkusil jsem to mám Flip 5. Krom toho, že se to dobře vleze do kapsy vidím samá negativa. Chtěl jsem to zkusit, vzal jsem si to na dva roky z Alzy (Alza Neo) a už se těším, až to v červenci skončí a já telefon vrátím.
Petr Paulika
Petr Paulika
Chce to slevit. Jste drazí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze