Samsung Dive: správa, blokování a lokalizace pro Android a Badu

1

Možná o tom ani nevíte, ale Samsung má zajímavou službu Dive, díky které můžete na dálku provádět určité úkony s vaším smartphonem. Rozhodně se nejedná o novinku a něco podobného nabídli už i ostatní výrobci, Dive se ale soustředí na smartphony značky Samsung s operačním systémem Android a Bada.

Samsung logo

Služba Samsung Dive vám poskytuje především větší zabezpečení vašich dat v přístroji s možností je kdykoliv zablokovat či smazat, ať už je váš telefon kdekoliv. To se hodí především v případě, že vám přístroj někdo ukradne či jej ztratíte a nechcete, aby k vašim osobním údajům přistupoval někdo cizí. Dive dokáže váš smartphone také lokalizovat. Jen musíte být neustále připojeni přes mobilní data či Wi-Fi.

Jak na to? Stačí zajít na stránky SamsungDive, přihlásit se na svůj účet (případně se zaregistrovat) a najít váš smartphone. Poté už jen zabrousíte do nastavení ve vašem telefonu a v sekci "Informace o poloze a zabezpečení" povolíte Vzdálené funkce. Následuje registrace a přihlášení, čímž se vám na stránkách SamsungDive zpřístupní funkce služby včetně lokalizace přístroje, zablokování či vymazání dat aj.

Více se o službě Samsung Dive a podporovaných mobilech dozvíte na těchto stránkách.

Zdroje: obchod-samsung.cz, youtube.com

Diskuze ke článku
Mirek Bartek
Mám dotaz.Byl mi odcizen telefon Samsung galaxi S 5570 mini.Chtěl bych vědět jestli je možné dodatečně nainstalovat nějaký program na lokalizaci přes IMEI i když byla vyměněná sim karta? Děkuji za informaci Mirek Bartek

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze