Samsung chystá nový chromebook se stylusem

22

O novém chromebooku od Samsungu se spekuluje již od začátku letošního léta, kdy se dostaly na světlo světa informace o zařízení s přezdívkou Kevin. Nyní nám web chromeunboxed.com tento kousek ukázal v celé své kráse prostřednictvím úniku oficiálních fotografií a specifikací. Notebook má nést název Samsung Chromebook Pro.

Samsuncg Chromebook Pro

ChromeUnboxed obdrželo většinu informací díky nešťastnému spuštění předobjednávek na stránkách Adorama, kde se chromebook před pár dny nečekaně objevil a opět rychle zmizel. A nutno říct, že vypadá více než zajímavě. Těšit bychom se měli například na dotykový 12,3palcový displej s rozlišením 2 400 × 1 600 pixelů a minimálními rámečky, který lze otočit až o 360°. Specifikace hovořily dále o 32 GB interního úložiště, 4 GB RAM paměti a baterii, která by měla postačit až na 10 hodin používání.

Možná nejzajímavější je ale fakt, že v celokovovém 12,9 mm tenkém těle notebooku je hned vedle USB-C konektoru ukryt i stylus, který se nápadně podobná tomu v zařízeních Galaxy Note. Půjde tedy pravděpodobně o naprostý stejný stylus, jaký se nacházel v Notu 7, který Samsung nedávno stáhl z prodeje. Zdá se, že výrobce u zařízení počítá také s podporou Android aplikací.

TIP! Samsung Galaxy Note 7 je minulostí, jaké existují alternativy?

Zařízení bylo krátce nabízeno v obchodě Adorama k předobjednávce za cenu 499 dolarů, což nám dává po připočítání daně cenovku kolem 15 tisíc korun. Žádné oficiální datum uvedení nemáme, ale podle dřívějších zpráv bychom se měli dočkat již za týden 24. října. Brzy se tedy přesvědčíme, jak přesné tyto informace byly.

Zdroje: chromeunboxed.com, theverge.com

Diskuze ke článku
ANO
Furt se mi dere na mysl otazka: PROBOHA PROC? Puvodne melo jit o levne zarizeni, kde kdyby byla cena treba tretinova, mozna by to nekoho mohlo oslovit (zvlast po guglich fabulacich, jak dobre se prodava). Ale kdyz se divam do obchodu na v soucastnosti vlastne jediny nabizeny chromebook od aceru, tak je dokonce drazsi nez notebook. A proc by si nekdo kupoval osless "notebook" pouze s prohlizecem? Zvlast kdyz za mensi prachy muze mit skutecny notebook s prohlizecem a milionama dalsich aplikaci ..... jako pokud tam davaji streva z horicich samsungu, tak tomu rozumim. Ale radsi by mohli udelat poradny telefon s windows, kde by meli odbyt jisty a ne, ze by jim to lezelo ve skladech jako vratky od lidi, co se spletli a koupili chromybook omylem .....
Blue Sun
Blue Sun
Tak hezké zařízení a ono bude chromé... škoda ho.
Lukáš
Parádní stroj, stylus také potěší, hlavně je uvnitř těla přístroje. Kompaktní, zárověň však nabídne displej s vysokým rozlišením, parádní bude spolupráce s android telefony, stejně jako potěší podpora android aplikací, optimalizace bude taky výborná a já se naopak ptám proč těžkopádný notebook s windows, kdo surfuje, něco napíše, nepotřebuje víc. Dá se k tomu taky lecos připojit, tohle se mi líbí, jen ta paměť by mohla být alespoň dvojnásobná.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze