Samsung chystá modely Galaxy J5 a J7 s Androidem 5.1

2

Nově vzniklá řada Galaxy J od Samsungu se patrně brzy dočká nových přírůstků. Prvně se totiž dozvídáme o modelech Galaxy J5 a J7, které mají disponovat například LTE konektivitou nebo nejnovějším Androidem 5.1 Lollipop.

Nová řada Galaxy J byla započata teprve zkraje letošního roku oznámením modelu Galaxy J1. Jde o zástupce low-endů, o čemž jsme se přesvědčili také v naší recenzi. Samsung však neusíná na vavřínech a řadu hodlá obohatit o dva mnohem lépe vybavené modely.

Samsung Galaxy J1
Doposud jediným modelem v řadě J je Samsung Galaxy J1

V prvé řadě půjde o Galaxy J5 (SM-J500F), který nabídne už 5palcový HD displej. Jeho hnací silou bude čtyřjádrový procesor Snapdragon 410 s taktem 1,2 GHz a nápomocna bude operační paměť o velikosti 1,5 GB. Interní 8GB úložiště snadno rozšíříte pomocí paměťových karet. Vhod přijde 13megapixelový fotoaparát na zadní straně či 5megapixelová kamerka nad displejem. Baterie bude disponovat kapacitou 2 600 mAh. Samozřejmostí je podpora LTE a potěší, že výrobce nasadí nejnovější Android 5.1. Vše se také vejde do relativně tenkého těla, tloušťka má být 8,5 milimetrů a hmotnost 149 gramů.

Dočkáme se také ještě výše postaveného modelu Galaxy J7 (SM-J700F), který bude větší díky 5,5palcovému HD displeji. V jeho útrobách bude tikat osmijádrový procesor Marvel PXA1936 s taktem až 1,5 GHz. Operační paměť bude stále ve velikosti 1,5 GB, stejná bude i interní, 8GB paměť. Shodné jsou parametry obou fotoaparátů či přítomnost konektivity skrze LTE. Naopak tloušťka klesla na 7,9 milimetrů, a to i přesto, že kapacita baterie poskočí na 3 000 mAh. Vše se již nicméně projeví na hmotnosti 170 gramů.

Zdroje: sammobile.com

Diskuze ke článku
Kensi Deeks Blye
Kensi Deeks Blye
Větší baterka než v s6 za míň peněz? To jsou fakt blázni v tom Samsungu?
l
Wow, už se těším na ty ceny které Samsung jako vždy zase přepálí. Jo a to 8 GB interní ůložiště teda nic moc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze