Samsung Ativ Tab s Windows 8 RT v Evropě do týdne za 17 600 Kč

Už tento týden by se měl do prodeje dostat Samsung Ativ Tab, tablet s operačním systémem Windows 8 představený na berlínském veletrhu IFA 2012. Všeobecně se očekávalo, že se tablet začne prodávat dříve, ale jeho produkce nabrala zpoždění.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský

 
Autorizovaný prodejce výrobků jihokorejské společnosti Samsung pro Evropu, internetový obchod Expansys, uvedl, že Ativ Taby budou koncovým zákazníkům dostupné už k dnešímu datu. Samsung Ativ Tab by tak měl k autorizovaným prodejcům napříč celou Evropou pravděpodobně dorazit už v příštích dnech.

TIP: Samsung ATIV Tab s Windows 8 RT: první dojmy a video z IFA 2012

Ativ Tab od Samsungu je 10,1-palcové zařízení s dvoujádrovým procesorem Qualcomm Snapdragon S4 Plus APQ8060A s taktem 1,5 GHz na obě jádra Krait, grafickým čipem Adreno 225 a operačním systémem Windows 8 RT. Displej se dočkal rozlišení, na které jsme zvyklí hlavně z displejů notebooků, tedy 1 366 x 768 pixelů. Ve výbavě Tabu samozřejmě nechybí ani 5 MPx zadní kamera, přední 1,9 MPx webkamera, 2 GB RAM, 32 GB úložného prostoru, slot pro microSD karty a baterií o kapacitě 8 200 mAh.


Zařízení si zachovalo velmi podobný design jako jeho předchůdci z řady Galaxy, konkrétně Galaxy Tab 2 10.1 a Galaxy Note 10.1. Těšit se tak můžeme ze stereo reproduktorů šikovně umístěných na přední straně tabletu. Velkým lákadlem Ativ Tabu jsou jeho rozměry. Ty zůstaly totiž velmi kompaktní - tloušťka 8,9 mm a váha 570 gramů mluví sami za sebe.

První dojmy z Ativ Tabu na berlínském veletrhu IFA 2012

Doporučená prodejní cena tabletu pro evropský trh byla nastavena na 700 euro, což je po přepočtu přibližně 17 600 Kč. Zařízení samotné se tváří velmi sympaticky, ovšem cena, kterou Ativ Tab Samsung "ocejchoval", by mohla mít na jeho prodejnost devastující účinek, alespoň dle názoru naší redakce. Jak hodnotíte cenovou politiku, kterou pro Ativ Tab zvolil Samsung vy?

Zdroj: Tabletnews, Sammobile