Samsung ATIV S s WP8 v předprodeji: známe českou cenu

32

První chytrý telefon značky Samsung s novým operačním systémem Windows Phone 8 se snad již konečně v blízké budoucnosti začne prodávat v České republice. Podívejte se, kolik bude high-endový ATIV S stát.

Samsung ATIV S - oficiální fotografie

Samsung ATIV S patří mezi první představené telefony s operačním systémem Windows Phone 8. Můžeme také říci, že, i když nenabízí podobné vychytávky, jako Lumia 920, je z nich papírově i nejlépe vybavený. Výrobce však dlouho oficiální zahájení prodeje uměle odkládal. O důvodech těchto odkladů si můžete přečíst ve článku - Samsung ATIV S znovu odložen. Tentokrát na únor.

Preview: Samsung ATIV S: první vlajková loď s Windows Phone 8 na palubě

Vypadá to, že se oficiální uvedení Samsungu ATIV S do prodeje již konečně opravdu přiblížilo. Oficiální e-shop Samsung totiž již zahájil možnost předobjednávek. Před tím, než vám sdělíme cenu, se možná bude hodit krátce si zrekapitulovat výbavu jihokorejské "novinky".

Samsung ATIV S jsme si již měli možnost krátce vyzkoušet

První telefon Samsung s Windows Phone 8 rozhodně není žádné ořezávátko. Naopak. Jeho výbava patří mezi dnešní špičku. Tělo s tloušťkou 8,7 milimetru váží 135 gramů, což vzhledem k velkému displeji není nijak moc. Super AMOLED panel má konkrétně úhlopříčku 4,8 palce a rozlišení 1280×720 pixelů, tedy stejné parametry, jako model Galaxy S III, se kterým ATIV S mnohé sdílí. Jeho hnací silou je dvoujádrový procesor Snapdragon S4 s taktem 2×1,5 GHz a 1 GB operační paměti RAM. Vnitřní úložiště s kapacitou 16 GB je dále rozšiřitelné o paměťové karty formátu microSD. Špičkou mezi komunikátory s Windows Phone určitě bude i 8 Mpx fotoaparát s automatickým ostřením a LED diodou. Dostatek "šťávy" bude obstarávat akumulátor s kapacitou 2300 mAh.

Tip: Videorozhovor s René Keyzlarem o všem kolem Windows Phone 8

Za takto vybavený kousek si Samsung od začátku řekne 12 990 Kč. Navíc, pokud si telefon nyní předobjednáte na oficiálním e-shopu Samsung, bude vám dopraven zdarma, což je od výrobce určitě příjemný bonus. Je více než zřejmé, že Samsung razantně stlačil cenu dolů tak, aby mohl dobře konkurovat zejména Nokii, jejíž vlajkový model Lumia 920 stojí 16 tisíc. Bude tedy zajímavé, jestli se Samsungu podaří zvýšit svůj podíl mezi výrobci smartphonů s OS Windows Phone právě na úkor finské společnosti. Jakmile se Samsung ATIV S začne prodávat, budeme vás o tom informovat.

Technické parametry Samsung ATIV S

Kompletní specifikace
Konstrukce137,2 × 70,5 × 8,7 mm, 135 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper AMOLED, 4,8" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 29 FPS
ChipsetQualcomm S4 Plus MSM8960, CPU: 2×1,5 GHz, GPU: Adreno 225
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 3.0, NFC: ano
Operační systémWindows Phone 8
Akumulátor2 300 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:19 hodin
Dostupnostúnor 2013, 13 000 Kč
Diskuze ke článku
Ado
Ten dežo na tom obrázku v kontaktoch nemá chybu :DDD
Tomáš
Zdravím, prosím vás budete mať ATIV S na recenziu a ak áno tak kedy asi ? Ďakujem a veľmi sa tešim na videopohlad a recenziu zvažujem nad kupuou tohto modelu :)
Sam
bude mit samsung i levnejsi variantu ATIV S ?
vali
za ty peníze docela dobrá volba =) než ty lumie od krachující nokie =D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze