S designem z roku 1999 se Mapy.cz stávají nejjednodušší mapovou aplikací na světě

3
S designem z roku 1999 se Mapy.cz stávají nejjednodušší mapovou aplikací na světě
  • S aprílovým žertem přispěchal i Seznam.cz, když „na četné žádosti uživatelů“ kompletně aktualizoval funkce i vzhled Mapy.cz
  • Na stránkách staredobre.mapy.cz si můžete prohlédnout design původní verze z roku 1999
  • Již tradičně se 1. dubna také proměnil pes Krasty na hlavní stránce, kdy je vyobraze na mlada jako štěně

Jak se dočtete na blog.seznam.cz, i Seznam.cz si užívá Apríl, když Mapy.cz na četné žádosti uživatelů kompletně aktualizovaly funkce i vzhled a představují veřejnosti zcela novou verzi. Jejich provozovatel Seznam.cz se tak vrací ke kořenům a lidem prostřednictvím retro mapové aplikace nabízí kontrastnější barevnost, minimum přebytečných funkcí, které doposud kazily uživatelský zážitek, nebo osmibitové zobrazení map.


Samotný mapový podklad se také vrátil k původním barvám. „Po každém vylepšení si část našich uživatelů stěžovala, že ta starší verze map byla lepší. Z toho nám vyplynulo, že původní verze aplikace z roku 1999 byla vlastně tou úplně nejlepší, a proto se k ní po dvaceti letech vracíme,“ vysvětluje Martin Jeřábek, manažer týmu Mapy.cz, a dodává, že nyní už není pochyb, že díky této proměně jsou Mapy.cz od nynějška světovou jedničkou v absolutní jednoduchosti ovládání na poli mapových aplikací.

Staré dobré Mapy.cz

O retro Mapy.cz se ve svých reportážích začali okamžitě zajímat i redaktoři Televize Seznam. „Konkrétně Janek Rubeš ukazuje a popisuje všechny funkce a zobrazení. Vývojáři společnosti Seznam.cz v reportáži zase detailně popisují, jak tato unikátní retro proměna vůbec technicky probíhala,“ dodává Jakub Unger, ředitel divize Zpravodajství a TV.

Mapy.cz
Staré dobré Mapy.cz

Jako již tradičně při každé významné příležitosti nebo svátku se proměnil i pes Krasty na hlavní stránce Seznam.cz. Dnes bude zobrazen za mlada, jako štěně, a zároveň se stane průvodcem nových retro map.

Stáhnout Mapy.cz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Pix
Až na český katastrální úřad. Ten ještě horší mapy provozuje celý rok.
Durus
Nadhera .... :=)
Petr
Špica CZ !!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze