Rozbalujeme zbrusu nové Xiaomi 13T. Co vše od výrobce dostanete?

8
Rozbalujeme zbrusu nové Xiaomi 13T. Co vše od výrobce dostanete?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Xiaomi nadále i k vybaveným telefonům dodává nabíjecí adaptér
  • Bonusem je i silikonové ochranné pouzdro

Na redakčním stole jsme přivítali zbrusu nové Xiaomi 13T, což je aktuálně v podstatě nejvybavenější kousek, společně s modelem 13T Pro, který lze oficiálně pořídit na českém trhu. Jedná se o dobře vybavený telefon, který navíc nabývá na atraktivitě v momentě současných slev, kdy můžete novinku pořídit již od 12 tisíc korun.

Xiaomi 13T

Začněme ale tradičním rozbalením a pohledem do prodejní krabičky, ve které se dle očekávání nenachází pouze samotný telefon. Výrobce přibalil propojovací USB kabel a nechybí adaptér nabíječky o výkonu 67 W. Jde o o poměrně zajímavý bod obsahu balení, protože mnohá konkurence nabíjecí adaptéry již nedodává, tudíž Xiaomi rozhodně chválíme. Dále se v krabičce nachází nezbytné manuály, klíče pro otevření šuplíčku a příjemným bonusem je silikonové ochranné pouzdro, jež je zcela průhledné.

Xiaomi 13T má bohatou výbavu a super parametry (UNBOXING)

Se zmíněným pouzdrem můžeme rovnou pokračovat, neboť jeho použití je vcelku na místě, a to nejen s ohledem na ochranu samotného zařízení. Možná jste si povšimli, že záda telefonu jsou nejen skleněná, ale i extrémně lesklá. Postačí jen letmý dotyk a okamžitě jsou na telefonu výrazné otisky a šmouhy. Řešení od výrobce tak považujeme za krajně nešťastné a nepraktické. Nasazením pouzdra ale zrcadlový efekt uchováte přeci jen delší dobu.

Ergonomie poměrně velkého telefonu je promyšlená dobře. Kovové boky jsou totiž kolmo skosené, díky čemuž máte kde zapřít prsty a telefon můžete velmi jistě chytit a následně držet. Ve výsledku tak větší rozměry nijak zásadně nevadí. Hmotnost bezmála 200 gramů ovšem není ideálně rozložena. Ve vrchní části, kde je modul s fotoaparáty, je telefon výrazně těžší a má tendenci se překlápět.

Xiaomi 13T v redakci začínáme testovat a pokud na něj máte nějaký dotaz, určitě nám jej položte v diskuzi pod tímto článkem.

Xiaomi 13T

Rozměry162,2 × 75,7 × 8,5 mm, 197 g
DisplejSuper AMOLED, 6,67" (2 712 × 1 220 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorMediaTek Dimensity 8200, 1×3,1 GHz + 3×3 GHz + 4×2 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor5 000 mAh
Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
telefoun mam 3 tydny doma a cekam na pouzdro (FIXED Opus) a ochranne sklo na fotaky (FIXED Lens Cover) a folii na display, (ta k mani je, ale je to jen cast ochrany) a ne a nemaj skladem... solidni vopruz, dyt ten telefon je tu uz nejaky patek... takze zatim nepouzivam, je to jen lezici vec na stole :o))) Ale serštve me ze neexistuji.. ci ano ? pouzdra jako na Samsungy s otvorem na AOD informace...
Juraj Slezák
Juraj Slezák
Naposledy upraveno: 15. 11. 2023 18:59
tato znacka by tu mala mat ban podobne ako vo finsku, kde ju seci prestali seci predavat, lebo sa nestiahla z ruska a tym padom podporuje vojnui, a aj kazdy kto si taky telefon kupi ma na sebe krv. nehovoriach o magazinach ktori im veselo robia reklamu a ich recenzuju. smutne.

a este su to cinski nekvalitni smejdi. komunisticki. kopirovaci a porusovaci patentov.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze