Rozbalujeme Samsung Galaxy S24 FE. Čím osloví fanoušky Samsungu?

1
Rozbalujeme Samsung Galaxy S24 FE. Čím osloví fanoušky Samsungu?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Prodejní balení je po vzoru ostatních modelů velice skromné
  • Na test nám horká novinka dorazila v zajímavé žluté variantě
  • První dojem z konstrukce je velmi pozitivní

V minulém týdnu Samsung oficiálně představil nový model z edice FE (Fan Edition), konkrétně mobilní telefon Galaxy S24 FE, který po roce nahrazuje Galaxy S23 FE a je v pořadí již čtvrtým telefonem od Samsungu s přídomkem FE.

Samsung Galaxy S24 FE

Prodejní balení nevybočuje z běžných standardů Samsungu. Je jednoduché a tmavé, přičemž kromě samotného telefonu v krabičce najdete pouze nezbytný USB-C kabel a manuály.

Na první pohled se Galaxy S24 FE velmi podobá staršímu Galaxy S23 FE. Zadní strana je skleněná a telefon obklopuje kovový rámeček. Zásadním rozdílem, který není ihned zřejmý, je velikost. Výška narostla o 4 mm a šířka o 1 mm. Tloušťka zůstala téměř stejná, stejně tak i hmotnost.

Telefon v ruce působí velmi bytelně, což podporuje také zvýšená odolnost proti vodě a prachu se stupněm krytí IP68. Na druhou stranu ergonomie poněkud zaostává, a to kvůli větším rozměrům a lehce ostřejším hranám bočního rámečku. To nám již vadilo u Galaxy S23 FE a v tomto modelu se to bohužel nezlepšilo.

Větší rozměry jsou výsledkem zvětšeného displeje, který narostl o 0,3" na 6,7". Stále jde o Dynamic AMOLED panel s 120Hz obnovovací frekvencí a vyšším jasem. Samsung také slibuje tenčí rámečky, ale ve skutečnosti nejsou příliš malé a mohly by být ještě tenčí, zvláště u telefonu, jehož cena se pohybuje kolem 20 000 Kč za testovanou 256GB variantu.

Samsung Galaxy S24 FE
Rámečky kolem displeje by mohly být i nepatrně menší

V redakci nyní testujeme nový Galaxy S24 FE, zaměřujeme se na fotoaparáty, inovovaný procesor, výdrž baterie a rychlost nabíjení. Pokud máte jakékoli otázky ohledně této novinky, neváhejte je položit v diskuzi pod článkem.

Samsung Galaxy S24 FE 256 GB

Rozměry162 × 77,3 × 8 mm, 213 g
DisplejAMOLED, 6,7" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorSamsung Exynos 2400 for Galaxy,
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 256 GB / 128 GBne
Akumulátor4 700 mAh
Diskuze ke článku
Lukas Klima
Kdyby byly alespoň ty rámečky tenčí a hlavně souměrné, tak by se dalo lecos odpustit a zařízení by vypadalo daleko lépe. Tohle už je od pohledu odpuzující a je potom jedno jaká je další výbava. Rám zkopírovaný z iphonu, jako u S24, ale opět s ostrou hranou. On to snad dělá schválně, pořád se s někým poměřuje, ale vydává jeden nedotažený produkt za druhým. Skoro se děsím jak bude vypadat S25. Tohle s těmi lesklýmí zády a předpotopním displejem vypadá jak nějaká laciná cetka. Ať jim to zhnije ve skladech.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze