Rozbalujeme perleťové HTC U Ultra se dvěma displeji (video)

Jako první zahájilo ofenzívu v roce 2017 tchajwanské HTC. Výrobce na nic nečekal a zkraje ledna představil špičkově vybavenou novinku U Ultra, která se snaží zaujmout na všech frontách. Dobře vypadá, má dva displeje, výkonný hardware, sedmičkový Android a dle očekávání i vysokou cenu. Novinka aktuálně zavítala do naší redakce a první okamžiky s ní jsme si nenechali pro sebe.

HTC U Ultra

Na redakční test se HTC U Ultra vymódilo do outfitu zvaného Ice White. Povedenou barevnou variantu rozhodně nelze označit stroze bílou, neboť má blíže k perleťovému odstínu, který zajišťuje velmi stylové odlesky, jež působí na mobilním telefonu velmi elegantně. Ačkoliv je zadní strana telefonu lesklá a přitahuj otisky prstů, nejsou na světlém povrchu tolik vidět a vzhled telefonu až tak netrpí. Výrobce však přeci jen pro jistotu společně s telefonem přibalil hadřík na přeleštění. Kromě něj najdete v balení také ochranný kryt zadní strany a boků. Je samozřejmě průhledný a snaží se co nejméně zasahovat do designu zařízení.

HTC U Ultra – unboxing

Patrně nejvíce diskutovaným bodem výbavy nového HTC U Ultra je však chybějící 3,5mm jack konektor. Již pouze tento krok mnoho uživatelů HTC neodpustí, a to ještě nikdo neví, že celou situaci výrobce dotáhl k těžko uvěřitelnému cíli. V prodejním balení samozřejmě objevíte špuntová sluchátka s USB-C konektorem. Samozřejmostí jsou i náhradní špunty. K našemu překvapení však sluchátka hrají pouze s HTC U Ultra. Pokud jsme sluchátka zapojili do jiných zařízení s USB-C konektorem, nebyla funkční. Telefony či tablety sluchátka vůbec neregistrovala. HTC dále nepřibalilo ani redukci a vy si ji buď budete muset sami opatřit, nebo zvolit cestu poslechu skrze bezdrátová sluchátka. Uživatelům zvyklým na drátová sluchátka HTC cestu rozhodně neusnadňuje.

Úplně první dojem, který na nás HTC U Ultra zanechalo, se týká hmotnosti. Ačkoliv v tabulce svítí 170 gramů, jde o velmi dobrou hodnotu s ohledem na velikost zařízení. Hmotnost je navíc velmi dobře rozložena a telefon v ruce nepůsobí těžkopádně. Líbí se nám umístění odemykací klávesy, na kterou lze pohodlně dosáhnout i s menší dlaní. Naopak přehmat je nutný pro stisk tlačítek pod displejem. Všechna jsou senzorová, ve středovém se nachází čtečka otisků prstů. Podsvětlení poctilo jen dvě postranní senzorová tlačítka. Značnou pozornost budí hned dva displeje. Hlavní je obrovský a má špičkové kvality. Na sekundární lze zase umístit praktické informace z kalendáře, rychlé kontakty nebo počasí. Sekundární displej se rychle aktivuje poklepáním či zvednutím telefonu, vždy se zobrazí zmeškané události, čas, datum a aktuální počasí.

Vášně bude dozajista vzbuzovat také fotoaparát s 12megapixelovým rozlišením, kterému se během testování budeme samozřejmě věnovat. Prozatím přinášíme ochutnávku několika fotografií.

Ukázkové fotografie (poslední snímek z čelní kamerky)

HTC U Ultra nadále testujeme. Pokud vás cokoliv o této novince zajímá, neváhejte se nás zeptat v diskuzi pod článkem.

Technické parametry HTC U Ultra

Kompletní specifikace
Konstrukce162,4 × 79,8 × 8 mm, 170 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejSuper LCD 5, 5,7" (2 560 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 000 × 3 000), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, CPU: 2×2,15 GHz + 2×1,6 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB / 128 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 600 / 50 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 7.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:28 hodin
Dostupnostbřezen 2017, 22 895 Kč
Diskuze ke článku
masinka
Pro HTC jsem mel vždycky slabost a tohle je doopravdy hezky telefon. Ale bez 3,5 mm jacku telefon nechci a chtít nebudu. Nechápu, proc to HTC udelalo.
Michal
Libi se mi, jen ten druhy display dat dolu a mit to vse po ruce, teda palci. Defaultne hw tlacitka a prejetim listy co si clovek nastavi. Uz jsem to psal u V10 i 20. Ty hovadiny o 3,5 jacku - vyvoj nezastavis, to je jako kdyby sis do Octavie nekonfiguroval prehravac na kazety, protoze byl bezva.
Lukáš
Ten druhý displej to je neuvěřitelně hloupé řešení. Designově je to přímo odporné, to samé ty pokusy u LG. Když už mají potřebu dalšího displeje, tak ať ho udělají přes celou šiřku, ne tak hnusně vykrojený. Nechápu jak se tohle může někomu líbit.
Milda
Vy dva zadne HTC nerozbalujte, ale jej rovnou nerozbaleny hodte tam kam patri vsechny androidi a zejmena HTC cili do kose.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze