Rozbalujeme nové Realme GT 2 Pro. Jde o nejkrásnější telefon roku?

3
Rozbalujeme nové Realme GT 2 Pro. Jde o nejkrásnější telefon roku?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Na českém trhu se objevuje vlajková loď Realme GT 2 Pro za 19 999 Kč
  • Telefon si vás získá velmi netradičním vzhledem zadní strany
  • Novinka se příjemně drží a velmi rychle nabíjí

Realme posílá na český trh svůj aktuálně nejvybavenější telefon GT 2 Pro, který klade důraz na vzhled, displej i výkon. My se ale nejprve podíváme, co nám výrobce přibalil společně s mobilem.

Realme GT 2 Pro – unboxing

Na podlouhlé prodejní krabici si jistě všimnete něčeho, co připomíná podpis. Ten zde samozřejmě není náhodou, jde o podpis japonského designéra Naoty Fukusawa, který se podílel na vzhledu samotného telefonu. Předem můžeme říci, že podpis je nejen na krabičce, ale i na telefonu a pouzdru. Ochranné pouzdro, které výrobce přibalil, působí velmi obyčejně a je velká škoda, že si Realme nedalo záležet i na jeho vzhledu. V balení je dále bílý USB kabel a větší nabíječka schopná dodávat výkon 65 W.

Vaši pozornost si zaslouží samotný telefon, na kterém výrobce využil velmi netradiční vzhled zadní strany, jenž umocňuje i zelený (nebo chcete-li pistáciový) odstín. Dle Realme má vzhled připomínat klasický papír a konkrétně se jedná o inovativní biopolymer. V každém případě působí velmi příjemně v ruce, telefon dokonce ani nijak klouže. Co je však patrně nejzásadnější, na zadní straně nijak neulpívají otisky prstů či prach.

Realme GT 2 Pro

Konstrukce mobilu je kovová a bytelná, zařízení je tenké a díky tomu se i příjemně drží. V tomto ohledu může novinka směle konkurovat těm nejlepším. Parádní podívaní však není jen na boky či záda, ale také na 6,7" AMOLED displej s 2K rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. O ochranu se stará sklíčko Gorilla Glass Victus a nechybí ani velmi dobře fungující optická čtečka otisků prstů.

Nemůžeme nezmínit, že je uvnitř výkonný procesor Snapdragon 8 Gen1, který je spjat s 12GB RAM. AnTuTu nám ukázalo téměř 930 tisíc bodů, což je působivé. Na limity ohledně výkonu rozhodně nenarazíte, ani u nejnáročnějších her. Z interní 256GB paměti vám po prvním spuštění zbývá zhruba 220 GB pro vaše data.

Realme GT 2 Pro

Na závěr zmiňme, že se smartphone chlubí velmi rychlým 65W nabíjením, kdy celou baterii nabijete za méně než 40 minut. Vhod přijdou i obstojné fotoaparáty, kdy je připravena dvojice 50megapixelových snímačů pro běžné fotky s optickou stabilizací obrazu a ultraširokoúhlé fotografie. Specialitou je třetí fotoaparát s 3 megapixely, který umožňuje až 40násobné přiblížení ve stylu mikroskopu. Lze tak zkoumat detaily látek, povrchů či velmi drobného textu.

Ukázkové fotografie

Realme GT 2 Pro v redakci testujeme. Pokud vás o něm cokoliv zajímá, zeptejte se nás v diskuzi přímo pod tímto článkem.

Realme GT 2 Pro 256+12 GB

Rozměry163,2 × 74,7 × 8,2 mm, 199 g
DisplejSuper AMOLED, 6,7" (3 216 × 1 440 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen1, 1×3 GHz + 3×2,5 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor5 000 mAh, doba nabíjení: 0:33 hodin
Diskuze ke článku
Ben Ben
Ben Ben
Tak fotak i pres OIS stoji opet za starou belu, zadnej bezdrat ani IP. QHD prej vysaje baterku do 5ti hodin. Hm ocividne pecka 😀
Ty zada vypadaji zajimave ale nejkrasnejsi telefon?
Jako 14 max 15k ale za 20k ani nahodou. 1500 na zacatek je o nicem.
Adam Grufík
Adam Grufík
Naposledy upraveno: 11. 3. 2022 07:02
Víte někdo, na čem konkrétně dizajnér pracoval? Protože to spíš vypadá, že vzal generický model telefonu, dal na něj nejodpornější barvu, co našel, a šel dělat něco jiného.
Juraj Slezák
Juraj Slezák
fuj ta zadna strana je nechutna s tym napisom... a ten predok s dierou v displeji? stale nechapem ludi co su ochotni zaplatit za displej ktory ma defekt :))

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze