Rodinka telefonů s OS Tizen se rozroste. Chystá se Samsung Z4

Mezi okrajové operační systémy dnešní doby patří Tizen od Samsungu. V Evropě se s ním můžeme setkat v hodinkách či televizích. Vybrané regiony však nabízejí i Samsungy řady Z, které služeb Tizenu využívají.

Samsung Z3
Samsung Z3 z roku 2015

Už je to bezmála rok a půl, co Samsung představil pětipalcový model Z3, prozatím poslední přírůstek z řad telefonů s operačním systémem Tizen. Nyní se však objevují první informace o následovníkovi s označením Samsung Z4. Známe například jeho kódové označení (SM-Z400) a také rozměry. Ty mají být 132,9 × 69,2 milimetrů. Malá výška napovídá, že chystaná novinka nabídne menší displej než model Z3. Rozhodně se tak úhlopříčka dostane pod 5 palců.

TIP! Samsung Z3: nový pětipalec s OS Tizen představen

Další informace zmiňuje přítomnost systému Tizen 3.0 nebo podporu dvou SIM karet. Známe rovněž kapacitu baterie, která má být 2 050 mAh. Ačkoliv se to může jevit jako velmi málo, opak bude pravdou. Telefony s Tizenem spadají většinou mezi low-endy. Nemají tak extra výkonné procesory ani displeje s vysokým rozlišením, které by spotřebovávaly obrovské množství energie. V tuto chvíli není zřejmé, kdy dojde k oficiálnímu představení. Naopak téměř jistě můžeme říci, že po případném představení se s telefonem na evropském trhu nesetkáme.

Zdroje: androidcrunch.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze