Rekordní Xiaomi: Za rok 2014 zatím prodalo 26 miliónů smartphonů

2

Ambiciózní čínský výrobce Xiaomi zažívá v posledních letech raketový vzestup, který je prozatím nejsilnější v letošním roce. Aktuálně se totiž výrobce pochlubil, že za půl roku prodal stejné množství chytrých telefonů, jako za roky 2012 a 2013 dohromady.

O telefonech Xiaomi jste již určitě slyšeli, neboť se neoficiálně prodávají také na našem trhu. Největší úspěchy zatím zaznamenaly modely Mi2S, Mi3 či Red Rice. To se zákonitě projevuje na strmě stoupajících číslech prodaných kusů. Za prvních šest měsíců roku 2014 výrobce prodal 26,11 miliónů chytrých telefonů, což je nárůst o dechberoucích 271 % ve srovnání se stejným obdobím za rok 2013.

Xiaomi Mi2S, Mi3 a Red Rice

Velmi zajímavě pak vypadá srovnání s předešlými dvěma lety. Za celý rok 2013 Xiaomi prodalo 18,7 miliónů smartphonů, o rok dříve jen 7,19 miliónů chytrých telefonů. Snadno se dopočítáme k tomu, že během letošního půl roku prodalo přibližně stejné množství telefonů, jako za uplynulé dva roky dohromady. Vytyčený cíl 60 miliónů chytrých telefonů, které Xiaomi letos prodat, už tak nyní není vůbec nereálný.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Vojta
XDobrý den,neplánujete recenz Xiaomi red rice 1s či Xiaomi redmi note.Děkuji za odpověď.
Smarter
Skvely, skvely vysledky. Xiaomi si to zaslouzi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze