Rekordní rok pro Huawei je jistý, tahouny jsou modely P9 a Mate 8

30

Čínský Huawei nadále raketově roste a takřka každý jeho model je trefou do černého. V letošním roce by měl výrobce dodat takřka 140 miliónů smartphonů a značný podíl na tom mají prémiové modely.

Huawei P9

Senior vice prezident společnosti Huawei nyní v rozhovoru oznámil, že společnost v roce 2016 prodala 140 miliónů chytrých telefonů, což je pro Huawei historický rekord. Současně se jedná o zásadní nárůst oproti 108 miliónům prodaných telefonů v roce 2015. Huawei si tím upevňuje svou třetí pozici v žebříčku největších výrobců chytrých telefonů a přibližuje se svému smělému cíli, kterým je v roce 2018 předehnat aktuálně druhý Apple.

TIP! Recenze Huawei P9 – Elegán s duší a výkonem

Huawei Mate 8
Huawei Mate 8

Huawei také může být pyšný na své nejdražší modely v nabídce. Například vlajkové lodi, modelu P9, se již podařilo prodat více než 10 miliónů kusů a prodeje by měly dosáhnout zhruba 12 miliónů kusů v době, kdy bude představen nástupce s předpokládaným označením P10. Velmi dobře se daří také modelu Mate 8, jehož se podařilo prodat zhruba 7 miliónů kusů. Je trošku škoda, že se výrobce omezil jen na tyto dva modely a neznáme prodejní čísla dalších zajímavých telefonů. Huawei totiž ve svém portfóliu pokrývá všechny cenové kategorie. Předpoklad pro růst i v následujícím roce čínský výrobce také má. Ledacos naznačují i povedené modely řady Mate 9, které nyní zahajují cestu za případným úspěchem.

Huawei P9 – videopohled

Zdroje: news.softpedia.com

Diskuze ke článku
Dave
To je sice hezký že prodali 140 milionu telefonů jenže 120 milionů jsou telefony v ceně do 5000 kroun na kterých nic nevidělaj.
Blue Sun
Blue Sun
To je hezké, na počty kusů předběhnou Apple. A kdy s tím začnou vydělávat?
Gregor
A nebýt Huawei tak si v ČR a s žádným neškrtnete,protože komplet všichni tři operátoři mají síť postavenou na komponentech od Huawei
Jozef Cmar
Dovolím si ke komentářům výše jen malou poznámku - Huawei nezveřejňuje čísla za jednotlivé divize, ale celkové výsledky. Tudíž dohady, že prodělává nejsou úplně na místě. A pokud bych to vzal do důsledku - mají vlastní vývoj, spoustu patentových žádostí, investují do technologií spoustu peněz. Takže budoucnost rozhodně mají, navíc je znát, že vedení firmy ví co dělá. Už P9 si získala spoustu fanoušků, už teď se navíc můžete těšit, co ukážeme příští rok :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze