Huawei míří vysoko, do dvou let chce předehnat Apple

30

Dravý čínský výrobce Huawei je stabilně třetím největším producentem chytrých telefonů na světě. Společnost však míří ještě výše a v horizontu pouhých dvou let hodlá předehnat aktuální dvojku, kterou je Apple.

Huawei

S informací pro server Reuters přišel šéf pro spotřební elektroniku Huawei – Richard Yu. Konkrétně uvedl, že Huawei hodlá během následujících dvou let předehnat Apple v prodejích chytrých telefonů. Ačkoliv může s ohledem na úspěchy Applu vypadat toto prohlášení až přehnaně sebevědomě, není pro Huawei rozhodně nereálné. Zatímco čínský výrobce okupuje třetí příčku, Apple je těsně nad ním na druhé pozici.

TIP! Huawei Mate 9: duální fotoaparát a zakřivený displej s Porsche Design

Richard Yu
Richard Yu – šéf pro spotřební elektroniku Huawei

Dle údajů analytické společnosti Strategy Analytics prodal Apple během třetího čtvrtletí 45,5 miliónů chytrých telefonů a drží tržní podíl 12,2 %. Huawei za stejné období prodal 33,6 miliónů chytrých telefonů a jeho podíl dosáhl 9 %. Doplňme, že nadále vládne Samsung, který udal 75,5 miliónů svých chytrých telefonů, což mu zaručuje 20,1% podíl a pohodlné první místo.

Richard Yu dále uvedl, že nové technologie, virtuální a rozšířená realita jsou místy, kde chce Huawei výrazně vyniknout, čímž by si usnadnil cestu být druhým největším výrobcem chytrých telefonů na světě. Huawei rovněž chce získat loajální zákazníky, kteří budou věrni značce. Zcela snadné to však čínský výrobce mít nebude. V příštím roce se očekávají právě od vedoucího dua Samsung a Apple klíčové novinky, které by je mohly výrazně posílit.

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
Luboš N.
Tomu pevně věřím. Vzhledem ke stále klesajícím prodejům iphonů a ke stále roustoucím prodejům telefonů Huawei se nebude čemu divit. Huawei dělá špičkové telefony s krásným designem za odpovídající cenu. Tuto kombimaci u iphonu nenajdeme, je škaredý, v mnohém zaostalý s absurdní cenou. Sice velkou část zákazníků Applu tvoří lidé bez vlastního rozumu, ale nevěřím, že jsou všichni tak hloupí, ta bublina jednou musela splasknout. Pokud se na trhu obkeví někdo lepší, pochopitelně převálcuje klidně i velkohubý Apple. Když porovnám telefony od Huawei a iphony, tak to je nebe a dudy, jablko dnes vypadá čím dál směšněji oproti dravé konkurenci. Byl jsem s iphony do doby kdy to pro mě mělo smysl a to bylo naposledy u 5S, teď už by mi zdravý rozum pořízení iphonu nedovolil.
Ber
Blbost, v číně je nejlepší konglomerat Oppo-Vivo-oneplus, až půjdou do světa hujahej s l-novem krachnou
Absolut Nowak
Kašlete na nějakej Tomihowyndei, tohle je daleko důležitější a už od rána by to mělo viset na hlavní stránce blikajícími červenými písmeny: http://technet.idnes.cz/samsung-v-usa-stahuje-miliony-svych-pracek-varuje-pred-zranenim-p8t-/kratke-zpravy.aspx?c=A161104_151428_tec-kratke-zpravy_pka
Michal
Pobavilo :D
No prodat ještě neznamená vydělat - už jsou nové finanční přehledy a byt Apple prodal méně než loni dokázal opět navýšit ziskovost.
A to tak že aktuálně bere úžasných 103% veškerých zisků z mobilního průmyslu.
Na druhém místě je Samsung který má 0,9% zisku, no a potom už jsou ostatní značky ve ztrátě.
Takže vlastně čím víc toho Huawei prodá, tím líp pro Apple jelikož čínskej drak bude propadat více do červených čísel :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze