Mario Kart Tour
recenze

Mario Kart Tour

Zisk vyhrává závod
2

Pravděpodobně nejslavnější závodní arkáda konečně zavítala na mobilní telefony, a vy si tak můžete zajezdit s Mariem kdykoliv. Přináší však také spoustu problémů.

Nintendo si své značky a postavy vždy důkladně střežilo a ještě před pár lety se zdálo utopické hrát třeba Maria na Androidu či iOS. To se však změnilo a zrovna Mario se dočkal již druhé mobilní hry. Na první pohled je však zřejmé, že na telefonech je zisk až na prvním místě.

Mario Kart Tour – videorecenze

Mario Kart Tour přináší populární arkádové závody i na malou obrazovku. Nabízí však přepracované ovládání, abyste zvládli řídit jednou rukou. Vlastně vám bude stačit jeden prst. Zprvu je to nepříjemné, po chvíli jen nepohodlné a za nějakou dobu si zvyknete. Osobně bych však byl raději za tradičnější ovládání.

U arkádových závodů hrají důležitou roli speciální schopnosti. Ani to zde nechybí – vystřelíte krunýř, nastražíte past, zvětšíte se nebo se obrníte štítem. Možností je spousta a řada schopností dovede zamíchat s pořadím. Být na první pozici tak znamená být neustále na ráně. Tyto hry parádně fungují v multiplayeru, jenže toho se tu nedočkáte a Mario Kart hrajete sice na oko online, ale protivníky vždy řídí počítač. Nutnost tvorby Nintendo účtu mě také dvakrát nepotěšila.

Se závoděním však problém nemám. Kdo hrál Mario Kart, bude zde téměř jako doma. Hlavně potěší staré známé mapy, které byly jen upravené pro lepší přehlednost v režimu na výšku. I tak v mnoha zatáčkách neuvidíte, kam se vlastně řítíte. Největší problém hry však přichází se systémem free-to-play. Za 5 herních rubínů si můžete vystřelit náhodný předmět, tedy novou postavu, auto či rogalo. Za 3 rubíny přitom zaplatíte 50 korun. To zamrzí, ale problém je ještě někde jinde.

Hvězdičkové hodnocení ze závodu neodráží jen finální umístění, ale body získané jízdou a navíc výběrem závodníka. Každý se přitom hodí pro něco jiného a v pozdější fázi hry se vám stane, že dojedete první, ale plné hodnocení nezískáte. Trochu to působí jako podvod. Tomu nepomáhá ani předražený Zlatý přístup za 140 korun měsíčně. Ten odemyká nejvyšší rychlost závodů a extra odměny. Vyplatí se? Spíš ne.

Free-to-play model se v této hře opravdu nepovedl. Nepůsobí fér, a i když se rozhodnete investovat, nemusíte získat po čem toužíte. Je to velká škoda, protože závodění samo nakonec nepůsobí špatně, ale evidentně platí, že pokud chcete hrát Maria na cestách, měli byste si koupit Nintendo Switch.


Stáhnout Mario Kart Tour

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
55%
Klady
  • hezké zpracování
  • známé tratě
  • zábavná hratelnost
Zápory
  • chybějící multiplayer
  • nefér hodnocení závodů
  • předražené mikrotransakce
Diskuze ke článku
Lukáš
Hra mě zklamala. Sice dá zavzpomínat na staré časy, ale v mém případě jsem skončil dřív, než jsem vůbec začal. Nepřekousl jsem hraní na výšku, to u téhle hry prostě nefunguje a f2p model je vskutku nepovedený. Velká škoda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze