Call of Duty: Mobile
recenze

Call of Duty: Mobile

Fanouškův splněný sen
15

Call of Duty sbalené na cesty bylo mým snem již delší dobu. Nyní se ten sen splnil a i když může mít nějaké ústupky v podobě Free-to-play systému, v jádru nabízí stále onu zábavnou akční střílečku i léty prověřené mapy.

Jedna z největších herních značek vůbec s velkou pompou zavítala na mobilní platformu. A to konečně v plnohodnotném provedení. Call of Duty: Mobile nabídne povědomý akční zážitek a ještě něco navíc.

Call of Duty: Mobile – videorecenze

Rychlá akce, známé zbraně, vylepšování, vzdušná podpora a promyšlený design map. To vše najdete i v mobilní verzi, která si bere to nejlepší z dílů napříč původní sérií. Osobně jsem nejvíce rád za návrat zbraní a hlavně ikonických map, ve kterých se každý fanoušek bude ihned cítit jako doma. To je pro úspěch důležité, protože bez znalosti terénu jste v nevýhodě. I proto nováčkům doporučuji herní mód Frontline, kde se bojiště příliš nemění.

Zkušenější ihned sáhnou po Team Deathmatch nebo dokonce Search & Destroy. Obě možnosti nabídnou skvělou zábavu. Pro tuto sérii jsou typické také Killstreaky, tedy odměny za nepřerušené zabíjení. Přivoláte si vzdušnou podporu, vypustíte výbušného drona nebo rovnou zamíříte raketu. Mobilní střílečky ovšem stojí a padají s ovládáním. A CoD se vydalo střední cestou – dává vám obří volnost a široké možnosti nastavení.

V základu jedním prstem chodíte a druhým míříte. Střelba probíhá automaticky, ale i to lze vypnout. Dále nechybí hromada tlačítek pro hod výbušnin, zamíření, kleknutí či skok, přebíjení, používání podpory a další akce. Jednotlivá tlačítka si lze přesouvat a zvětšovat. Po pár kolech se do ovládání dostanete a hrát lze poměrně pohodlně. Ze zbraní nechybí útočné pušky, samopaly, brokovnice, odstřelovačky, pistole i další. Každou zbraň lze navíc dále modifikovat.

Zde však bude největší zádrhel. Vylepšení a další zbraně si odemykáte postupně hraním a výrazně vám pomůže i placení. Hlavně, pokud toužíte po kosmetických úpravách. Už od začátku však máte slušnou výbavu a v souboji stále hraje větší roli zručnost než úroveň hráče. To znamená, že si zahrajete i bez placení, což je jedině dobře. Asi bych měl také zmínit, že ve hře vedle devíti skvělých multiplayerových map nechybí ani Battle Royale na rozlehlém ostrově. Tento mód může směle konkurovat PUBG, i když to bude na jiné video.

Battle Royale

Call of Duty: Mobile je skvělou inkarnací legendární série a hrou, kterou hodlám na telefonu aktivně hrát. Je z ní však cítit, že autoři nevěděli, co vyškrtnout a titul tak nabízí různé módy i široké možnosti. Uvidíme, zda to bude plus nebo spíš mínus.


Stáhnout Call of Duty: Mobile

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
90%
Klady
  • upravitelné ovládání
  • známé mapy a zbraně
  • široké možnost vylepšení
  • řada herních módů
Zápory
  • kosmetické úpravy pro platící
Diskuze ke článku
Tomason
Rád hraju PUBG a tak samozřejmě jsem musel zkusit i Call of duty. Hraju většinou battle royal a musím říct že tady v Call of duty je mnohem horší.
Hlavně zatím hra trpí obrovským množstvím botů, takže není problém skoro pořád vyhrát. No snad se to časem vyladí a bude to fajn hra, teď je to zatím pro mě nic moc.
Pepe
Musíš hrát déle. Prvních 10 her jsem byl znechucený, nicméně musím říct, že CoD je hratelnější - lepší grafika, nižší HW náročnost, možnost návratu do hry, pokud teammate dojde pro dogtagy, lépe vymyšlený systém lootu. Neplatící hráč není znevýhodněn. Je to rukopis tencentu... A pořád se bavíme o betaverzi.
Alois Jirasek
Alois Jirasek
No, pustil jsem si recenzi do pulky, kdy se ovlada radobyFPS na dotykove obrazovce .... cili .... ROFL!:o)
Lukáš
Za mě super hra. Mají to dobře optimalizované, ovládání taky dobré, celkově je to takové pubg v hávu cod. Je vidět, že to dělají stejní lidé. Cod mě zatím baví trochu víc než pubg, hlavně battle royal je dobře udělaný, hra má rychlejší tempo a je více akční. Grafika je pěkná a na to, že jde o první verzi nejsou žádné větší problémy. Ještě přidat zombíky a bude na dlouho o zábavu postaráno.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze