Land Sliders
recenze

Land Sliders

Kloužu, kloužeš, klouže on
4

Každý má něco rád. Třeba černá díra má moc ráda planety, které může pohlcovat. Městská panička má ráda boty, UFO krávy a kuře z Crossy Road zase zlaťáky. Tato hra vám představí velkou spoustu roztodivných hrdinů s jejich zvláštními zálibami. A přestože se v něčem podobá Crossy Road, tak hratelností vás rozhodně překvapí.

Zatímco na telefonech a tabletech od Applu se krajinou projíždí spousta hráčů už dávno, tak na Androidu se zase muselo čekat. A tak jsme čekali i my. Hra už ale vyšla i tam, takže recenzi nic nepřekáží. Hned od začátku vám bude jasná jistá podobnost s Crossy Road. Po nějaké době tu máme hru, která využívá prvků ustavených touto hrou. A dokonce budete moci získat některé postavy z této hry. Pracovali na ní ovšem odešlí vývojáři z Halfbrick, kteří pracovali třeba na Fruit Ninja.

Land Sliders – videorecenze

Každý má něco rád

Možná vás překvapím, když řeknu, že tato hra je předně o lásce. Asi ne nějaké hluboké nebo duchovní lásce, ale ta povrchní bývá zase nejvíce vidět. Každý má prostě něco opravdu rád. Tak třeba černá díra má moc ráda planety, které může pohlcovat. Městská panička má ráda boty, UFO krávy a kuře z Crossy Road zase zlaťáky. A podle toho se určuje, co bude která postava sbírat. Vedle toho ale sem tam seberete i nějaký ten univerzální zlaťák.

Hra představuje dvě základní možnosti ovládání. Buď budete posunovat postavou nebo prostředím. Obě možnosti jsou divné. A určitě s nimi budete nejprve bojovat a bude chvíli trvat, než se začnete prohánět krajinou přesně tak, jak chcete. Pokud zvolíte posouvání prostředí, tak tažením hýbete okolím a vaše postava stále stojí ve středu. To je po troše tréninku docela pohodlné. Výhodou je, že fyzika zde nefunguje úplně podle pravidel. Takže můžete překonávat propasti tím, že je prostě rychle přejedete.

Na skluzavce

Ať ve hře děláte cokoliv, tak neustále kloužete. Samozřejmě během hraní v úrovni, ale také v menu. Po smrti se totiž dostanete do nebe, kde jsou místo tlačítek plošinky, na které se musíte trefit. Osobně nejsem fanoušek takových nápadů a i zde bych asi více ocenil běžná tlačítka, kolikrát se totiž musíte soustředit, abyste najeli na správnou položku. Během hraní to smysl dává, ale ani tam není úplně snadné uhýbat nepřátelům a nerozvážný pohyb či nechtěný dotyk obrazovky může znamenat smrt.

V každé úrovni na vás čekají nepřátelé. Medvědi, co vás prostě zašlápnou, lední medvědi házející sněhové koule, kaktus-želva nebo pogodinosaur. Každý dělá něco jiného, ale všichni jsou nebezpeční a musíte se mít na pozoru. Vaším cílem je ale oběhnout celou úroveň a posbírat všechny chtěné předměty. Tato stvoření vám v tom mají zabránit. A často se jim to povede. Vykoupit se můžete třeba puštěním reklamy.

Zdarma a dobře

Free-to-play model nás vrací ke Crossy Road. Není tu nic násilného a reklama je vždy volitelná. Buď vám dá život nebo zlaťáky navíc. Za sto mincí si koupíte náhodného hrdinu. Jednou za čas získáte dárek v podobě mincí a ve hře narazíte na dáreček, který vám automaticky odemkne nějakou postavu. Odemykání nových hrdinů je velmi dobrá motivace, protože postavičky jsou vážně zajímavé.

Land Sliders

Rozhodně se vám ale vyplatí nějakou chvíli hrát s jedním hrdinou, protože ho budete vylepšovat. Tím získáváte zlaťáky navíc a větší bonus při dokončení úrovně. Grafika je jednoduchá a velmi hezká. Ačkoliv trochu připomíná Crossy Road, tak je složitější a neskládá se jen z bloků. Barvy jsou veselé a rovněž tak hudba. To vše dělá s povedeným free-to-play modelem výbornou kombinaci.

Závěr

Land Sliders je vynikající hra zdarma, která má to kouzlo, že vás dovede zabavit na pár minut, ale můžete se ji užívat i hodinu v kuse, kdy budete plnit úkoly, levelovat a sbírat nové postavy. Chyby se tu těžko hledají, napadá mě snad jen opakující se prostředí a menu. Jinak nelze kárat ani za free-to-play model, který je velmi příjemný. Grafika, hudba a roztodivné postavy hře dodávají velmi milou atmosféru, ale rozhodně se nedá říci, že by hra byla přehnaně lehká.

Stáhnout Land Sliders

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Klady
  • zajímavé ovládání
  • grafika a hudba
  • hodně povedených hrdinů
  • přívětivý free-to-play model
Zápory
  • menu
  • opakující se prostředí
Diskuze ke článku
steve
W10m zase nic... kdy, že se ta situace má změnit a vývojáři mají tento systém přestat ignorovat?
kubik393
Hmm... Nedávno jsem si koupil UMD disk Mega Drive Collection pro PSP. Když to zkombinuji s Atari Universary Edition Redux pro PS1, nějak najednou nechápu, proč bych měl kupovat kteroukoliv z her pro mobilní platformu. Kdy se vývojáři konečně odpoutají od vykrádání Froggera, Columns nebo Breakoutu? No tak, už není rok 1977, lepší grafika neznamená lepší hratelnost. Aha, asi jsem právě zbořil představy většiny většiny dnešních náctiletých, a nejen jich. Váš iPad zkrátka netrumfne moje Atari 2600...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze