Realme Watch S jsou smartwatch s lepším displejem a až 15denní výdrží na nabití

Realme Watch S jsou smartwatch s lepším displejem a až 15denní výdrží na nabití
Fotografie: Realme
  • Displej s úhlopříčkou 1,3" má nově vyšší rozlišení
  • Potěší monitoring srdeční činnosti i hladiny kyslíku v krvi
  • Samozřejmostí je certifikace IP68
  • Výrobce slibuje až 15denní výdrž na jedno nabití

Realme, nejrychleji rostoucí výrobce mobilních telefonů, se věnuje i dalším mobilním zařízením. Například chytrým hodinkám, kdy první počin Realme Watch představil letos na jaře. Po zhruba půl roce jsme se dnes dočkali následovníka – Realme na oficiálních stránkách prezentuje hodinky Watch S.

Realme Watch S

Nově se jedná o smartwatch s kruhovým displejem o úhlopříčce 1,3". Potěší, že povyrostlo rozlišení z původních 320 × 320 pixelů na 390 × 390 pixelů. Budoucí uživatelé se mohou těšit i na čidlo regulující jas displeje dle okolních světelných podmínek. O ochranu panelu se pak stará sklíčko Gorilla Glass.

Samotné tělo hodinek je hliníkové a na pravém boku má dvě tlačítka sloužící k ovládání, přičemž displej je samozřejmě dotykový. Výrobce nově slibuje, že bude k dispozici přes 100 různých ciferníků, což znamená, že by si měl ten vhodný vybrat skutečně každý.

Realme Watch S
Ukázka několika možných ciferníků

Mezi klíčové vlastnosti hodinek jistě patří zvýšená odolnost dle certifikace IP68, dále nechybí senzor srdeční frekvence a měření okysličení krve. Pro sportovně laděné jedince je připraveno měření 16 různých sportovních aktivit, ze kterých jmenujme například běh, cyklistiku, posilování, stolní tenis nebo prostou chůzi. Realme Watch S budou také prodlouženou rukou vašeho smartphonu a pomocí aplikace Realme Link zvládnou informovat o příchozích notifikacích. V tuto chvíli je aplikace k dispozici pouze pro Android, avšak výrobce pracuje i na verzi pro iOS. Nejde však jen o notifikace, skrze hodinky můžete odmítnout hovor nebo ovládat fotoaparát a hudební přehrávač.

Realme Watch S

Zásadní změna se dotkla baterie, jejíž kapacita narostla ze 160 mAh na 390 mAh. Výrobce se proto hrdě chlubí výdrží až 15 dní. Zde je nutné poznamenat, že jde o údaj naměřený v laboratorních podmínkách a reálně bude výdrž přeci jen o něco skromnější. Častěji než jednou týdně byste však při běžném používání nabíjet neměli.

Chytré hodinky Realme Watch S se prvně objeví na pákistánském trhu, a to již 14. listopadu. Cena by se v přepočtu měla pohybovat kolem 2,5 tisíc korun.

Technické parametry Realme Watch S

Kompletní specifikace
Konstrukce? × ? × 12 mm, 48 g, odolnost: IP68
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: ?
DisplejTFT IPS, 1,3" (390 × 390 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android
Datové funkceBluetooth: 5.0, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
Paměťvnitřní paměť: ?, paměťové karty: ?
Akumulátor390 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Dostupnost, 2 500 Kč
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze